Nauris Petkevicius wil bij Charleroi zijn tweede kans met beide handen grijpen

Jupiler Pro League | Sporting Charleroi haalde met Nauris Petkevicius een nieuwe spits in huis. De aanvaller wordt aanzien als één van de grootste talenten in Litouwen. Na een mislukte passage bij het Franse Lille OSC hoopt hij zondag tegen Royal Antwerp FC (om 13u) al een eerste keer zijn kunnen te tonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nauris Petkevicius maakte afgelopen zondag zijn allereerste doelpunt voor Charleroi in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het bescheiden Roemeense UTA Arad (9e in de Roemeense eerste klasse). Vakoun Bayo, een andere nieuwkomer in de spits, trof ook raak. Samen moeten zij het vertrek opvangen van Shamar Nicholson, die voor 10 miljoen euro naar Spartak Moskou verkaste. De Jamaicaanse aanvaller was een sterkhouder bij de Carolo’s en hij scoorde dit seizoen 13 goals in 18 wedstrijden met daarbij ook nog eens 5 assists. Trainer Edward Still hoopt dat Bayo en de 21-jarige Petkevicius zijn vertrek kunnen opvangen.

Een veelzijdige speler

Bij Charleroi verwachten ze veel van hun nieuwe aanvallers. Naast het vertrek van Nicholson zijn ook Chris Bedia en Mamadou Fall uit beeld en op hen wordt er niet meer gerekend. Met de amper 18-jarige Anthony Descotte heeft Still nog een jong talent achter de hand. Petkevicius is een veelzijdige speler, die op verschillende aanvallende posities uit de voeten kan. De aanvaller, die werd opgeleid bij FC Strumbas in Litouwen, maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal.

Een jaar later werd hij opgemerkt door Lille OSC, dat hem naar Frankrijk haalde. Daar had het talent het knap lastig en hij wist zich er nooit echt door te zetten. Hij kwam niet verder dan het tweede elftal en besliste om na drie seizoenen terug te keren naar Litouwen, waar hij aan de slag ging bij eersteklasser FC Hegelmann. In 2021 trof hij er 16 keer raak in 33 wedstrijden.

Een nieuwe kans om door te breken

Daardoor kwam Charleroi hem op het spoor en de Zebra's haalden hem met een tweejarig contract, met een optie voor nog eens twee seizoenen, naar België. Voor Petkevicius is het dus een nieuwe kans om zich in een hoger aangeschreven competitie door te zetten.

Bij Charleroi willen ze hem rustig brengen en hij zal er moeten wennen aan een nieuwe competitie. Eens die aanpassing achter de rug is, kan hij wel eens één van de verrassingen in de Jupiler Pro League worden. Charleroi hoopt met het talent een gooi te doen naar een plaats bij de eerste vier.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer de partij tussen Antwerp en Charleroi zondag om 13u op Eleven Sports 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top