Minireeks 'ex-trainers 1B': hoe zou het zijn met... Liam Manning (ex-Lommel)

Sport | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers (en trainers) de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liam Manning was vorig seizoen hoofdcoach bij Lommel SK. De Engelsman werd aangesteld na de overname door City Football Group en loodste de Limburgers (na een moeizame start) toch naar een degelijke derde plek in het eindklassement.

De toen 35-jarige coach leek het best naar z'n zin te hebben in de bossen van Noord-Limburg, maar besliste om vlak voor de start van het nieuwe seizoen het Lommelse project de rug toe te keren en zijn kans te gaan in zijn vaderland. Manning ging aan de slag bij MK Dons, dat actief is in de Engelse League One (derde niveau).

Manager of the Month

Voor Manning werd de overstap een schot in de roos. Terwijl zijn ex-team momenteel zonder hoofdcoach ligt te krasselen in de kelder van 1B, gooide hij al hoge ogen met zijn nieuwe team. Manning nam een vliegende start met MK Dons en werd zelfs verkozen tot 'Manager of the Month' nadat zijn team geen enkele match verloor in september.

Intussen stond Manning al 30 wedstrijden aan het roer van zijn nieuwe club. Daarin stuwde hij zijn team naar een voorlopige zevende plaats in de League One en een plekje in de 1/16 finales van de EFL Trophy. Daarin moest MK Dons eerder deze maand dan wel de duimen leggen tegen reeksgenoot Charlton.

Dromen van promotie

In de League One speelt de top zes mee voor promotie na de reguliere competitie, dus 2022 zou ook wel eens een mooi jaar kunnen worden voor Manning en MK Dons. Vorig seizoen eindigde de club namelijk pas troosteloos 13e.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top