De meest spraakmakende rollen van Jason Bateman

Series | Je hebt zo van die acteurs die nooit echt op de cover van hippe magazines terechtkomen, maar door de jaren heen wel een bijzondere carrière bij elkaar acteren. Zoals Jason Bateman.

Door MF

Deel dit nieuws

Bekend? Onbekend? Je zou Bateman kunnen kennen uit 'Arrested Development', 'Ozark' of misschien zelfs 'Dodgeball'. Wij zetten hem zeven keer in de kijker. Eerst en vooral in 'Ozark', dat - eindelijk - aan het vierde seizoen toe is! 14 afleveringen vol familie Byrde-drama. Wat met het casino? Wie gaat er dood? Het wordt nagelbijtend spannend!

Ontdek het vierde seizoen van 'Ozark' vanaf 21 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Dodgeball: a true underdog story

2004. Bateman is nog een jonge acteur als hij zijn opwachting maakt in 'Dodgeball: a true underdog story'. Opmerkelijk is dat hij niet veel schermtijd krijgt, maar het is wel voldoende om een blijvende indruk te maken. Pepper Brooks, zo heet zijn personage, is een leeghoofdig, maar heel kleurrijk karakter dat voor nogal wat comic relief zorgt in deze goofy prent. Misschien wat gedateerd, maar deze film toonde wel al aan wat Bateman in zijn mars had. Oh, wist je trouwens dat hij de broer is van Justine Bateman, het meisje dat ooit het zusje speelde van Michael J Fox in 'Family Ties', de enorm populaire sitcom uit de jaren 1980?

Juno

Een van de meest succesvolle independent movies ooit, waarin het meisje met de grote mond, Juno, op een dag ontdekt dat ze zwanger is, notabene van de slungle Bleeker. Ze gaat op zoek naar de perfecte adoptieouders. En dat blijken Mark (Bateman) en Vanessa (Jennifer Garner) te zijn, een ietwat sullig koppel dat graag hun eerste kindje wil adopteren. Maar wanneer Juno ze beter leert kennen blijkt dat hun op het eerste gezicht idyllisch leventje toch barsten vertoont.

This is where I leave you

Een 5-sterrenkomedie met een cast om u tegen te zeggen. Wanneer vader Altman overlijdt, komen zijn vier ruziënde volwassen kinderen – Paul (Corey Stoll), Judd (Jason Bateman), Wendy (Tina Fey) en Phillip (Adam Driver) – terug naar het ouderlijk huis om volgens zijn laatste wens zeven dagen te rouwen. Maar of dat gaat lukken? Kunnen ze het een week met elkaar uithouden? Samen met hun iets te openhartige moeder (Jane Fonda) en een verzameling partners, exen en gemiste liefdes? Een lach en een traan, over een thema waar we allemaal iets in herkennen: familie!

Arrested development

Een serie waar een zeer disfunctionele familie probeert om samen te leven, en daar ondanks alle hilarische plotwendingen toch in lijkt te slagen. En dat is volledig dankzij Michael Bluth (Bateman) die de familie enigszins samen probeert te houden, en zijn vader wil opvolgen als CEO van het familiebedrijf. Alleen wordt hem dat door iedereen nogal moeilijk gemaakt. Een serie om van te houden, omdat ze soms zo over the top is, maar altijd met een link naar een realiteit waar we ons allemaal iets bij kunnen voorstellen.

Couples Retreat

Vier koppels belanden ergens op een paradijselijk eiland in een resort, waar ze hopen om hun relatie te redden. Maar niets loopt zoals ze verwacht hadden en in plaats van dichter naar elkaar toe te groeien, gebeurt het tegenovergestelde. Ook in deze prent speelt Bateman de ietwat onderkoelde, begrijpende, maar misbegrepen echtgenoot, een rol die hem op het lijf geschreven lijkt. Ongewild belandt hij met zijn vrouw Cynthia in een therapeutische vakantie, iets wat ze aanvankelijk deemoedig ondergaan, maar gaandeweg wel gaan beschouwen als de redding van hun huwelijk. Vooral leuk voor koppels, omdat er best veel situaties in voorkomen waarin je je zal herkennen.

Hancock

Will Smith als superheld Hancock, een vuilbekkende en dagelijkse dronken redder-der-mensheid die op een dag het leven redt van PR-man Ray Embrey (Jason Bateman), en ineens beseft dat hij ook een kwetsbare kant heeft. Hier ontdekken we nog maar eens een ander facet van Batemans veelzijdige talent. In de rol van PR-man mag hij de superheld proberen om te scholen tot een iets meer aaibaar personage, want Hancock maakt het zo bont dat hij in de gevangenis dreigt te belanden, behalve als hij een soort van personality-make-over-cursus volgt. Maar niets is wat het lijkt, en Embreys echtgenote lijkt meer te weten dan ze aanvankelijk prijsgeeft.

The Gift

Talloze films als deze passeerden al de revue: een 'vriend' uit het verleden klopt aan bij een koppel en zeult een duister geheim mee. Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een gelukkig echtpaar met een perfect leven tot ze Gordo (Joel Edgerton), een oud-klasgenoot van Simon, tegen het lijf lopen. Gordo lijkt op het eerste gezicht een heel sympathieke kerel, maar zijn 'vriendschap' blijkt een dieper luguber geheim te dragen. Robyn gaat op onderzoek uit en langzaam sijpelt een angstaanjagende geschiedenis tussen Gordo en Simon binnen. Wat als het verleden nog niet klaar met je is?

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top