Wist je dat Orlando Bloom eerst auditie deed voor een andere rol in 'The Lord of the Rings'?

Series | Orlando Bloom wordt deze donderdag, 13 januari, 45 jaar jaar oud. De Britse acteur staat onuitwisbaar in het collectieve geheugen gegrift als Legolas uit de 'Lord of the Rings'-trilogie. Maar wist je dat het eigenlijk niet voor die rol was dat hij oorspronkelijk auditie deed? Proximus Pickx zocht het voor je uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Orlando Bloom viert vandaag zijn 45ste verjaardag! De Britse acteur werd beroemd door zijn iconische rol als de elf Legolas in de 'Lord of the Rings'-filmtrilogie. Hij hernam die rol ook nog eens in twee van de drie 'Hobbit'-prequels. De acteur oogstte ook succes met zijn hoofdrol in de 'Pirates of the Caribbean'-franchise als de jonge smid Will Turner.

Het was vorig jaar 20 jaar geleden dat het eerste deel van de 'Lord of the Rings'-trilogie, 'The Fellowship of the Ring', in de bioscopen verscheen. Naar aanleiding van die grote verjaardag vertrouwde Orlando Bloom een opvallend detail toe aan de Britse krant The Independent: voordat hij de rol van Legolas kreeg, had hij eigenlijk auditie gedaan voor de rol van... Faramir. "Het was geweldig! Ik had niet verwacht dat ik direct na de toneelschool een film zou maken", vertelde hij over het telefoontje dat hij van zijn agent kreeg. "Ik had oorspronkelijk auditie gedaan voor Faramir, die uiteindelijk gespeeld werd door David Wenham. Toen belden ze me om auditie te doen voor de rol van Legolas. Toen was er weer een ontmoeting met Peter en Fran (regisseur Peter Jackson en scenariste Fran Walsh, red.). Toen mijn agent me terugbelde om te zeggen dat ik de rol gekregen had, herinner ik me dat ik op en neer begon te springen in mijn flat."

Legolas, een belangrijke rol

Terwijl Faramir een bescheidener rol speelt in de 'Lord of the Rings'-saga, is Legolas een van de belangrijkste personages in de hele trilogie. Legolas is lid van de zogenaamde "fellowship of the ring" ("de reisgenoten" in het Nederlands) als vertegenwoordiger van de Elfen, speelt een sleutelrol in veel gevechten in de oorlog om de ring en helpt Frodo op zijn lange reis naar Mordor. Hoewel geen enkele van Blooms latere rollen even succesvol was als die van Legolas, bleek 'The Lord of the Rings' een geweldige carrièrestap voorwaarts voor de acteur. De rol katapulteerde hem uit het niets naar wereldwijde roem en hielp zijn succesvolle filmcarrière te lanceren.

Hoewel regisseur Peter Jackson klaar is met 'The Lord of the Rings' zal de franchise zonder hem worden voortgezet in de vorm van een televisieserie, die volgens de huidige planning eind 2022 verschijnt. Over de serie - ontwikkeld voor Amazon - is nog maar weinig geweten. Wat we wel al weten is dat de reeks nóg duurder zal zijn dan de filmtrilogie, hoewel deze al een monsterbudget van honderden miljoenen dollars had. De naar verluidt "epische" reeks geeft het platform de kans om iets bijzonders te doen en misschien ook eens het hoofd te bieden aan concurrent Netflix - dat nog steeds de ene kijkcijferhit na de andere scoort. En wie weet, misschien kan ook de tv-serie nieuwe acteurs lanceren, zoals Jacksons trilogie dat deed voor Orlando Bloom.

The Lord of the Rings' en 'Troy' zijn nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ontdek ook 'Pirates of the Caribbean'  op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top