Keren Kawhi Leonard en Jamaul Murray weldra terug in de NBA?

Basketbal | De NBA mag zich na ruim twee jaar verheugen op de terugkeer van Klay Thompson, maar er zijn andere topspelers die nog een tijdje buiten strijd zijn vanwege blessureleed. Zo zullen we tijdens de wedstrijd tussen de Los Angeles Clippers en de Denver Nuggets heel wat spelers moeten missen. Jamal Murray en Michael Porter Jr ontbreken bij de ploeg uit Denver, terwijl Kahwi Leonard en Paul George afwezig zijn bij de Clippers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van deze vier spelers staat Paul George het dichtst bij een comeback. Hij is nog enkele weken onbeschikbaar vanwege een elleboogblessure. De anderen staan nog maanden aan de kant.

Michael Porter Jr is een speler met zeer veel talent, maar door zijn blessureleed zakte hij een paar plaatsen in de Draft van 2018. Vorig jaar kende hij nog eens een goed seizoen waarin hij gespaard bleef van blessures, maar dit seizoen startte hij niet goed. Hij kreeg last aan de rug en sindsdien zagen we hem niet meer in actie.

Wanneer is Murray fit?

De Denver Nuggets moeten het al sinds 12 april 2021 zonder Jamal Murray doen. De laatste weken waren er geruchten dat de 25-jarige stilaan licht ziet aan het einde van de tunnel. Coach Mike Malone ging echter op de rem staan. Volgens hem zal Murray niet voor februari in actie komen, want hij heeft nog een lange weg af te leggen in zijn revalidatieproces.

De ploeg kan voorlopig rekenen op een sterke Nikola Jokic, die het team naar de nodige overwinningen moet leiden. Murray wordt daarom mogelijk klaargestoomd met het oog op volgend seizoen.

Kawhi zorgt voor hoop bij de Clippers

Kawhi Leonard is nog een speler die al een tijd geblesseerd is. De MVP van de finale van 2019 liep ook een kruisbandblessure op in de laatste play-offs. Dat weerhield de Clippers er niet van door te gaan naar de Conference Finals tegen de Suns, mede dankzij een beresterke Paul George. Toen Leonard geblesseerd uitviel waren de eerste geluiden zeer negatief en er werd gevreesd dat zijn seizoen voorbij was.

Volgens verslaggever Chris Haynes verloopt zijn revalidatie echter sneller dan verwacht en is er een grote kans dat hij dit seizoen alsnog zal spelen. Het zou de Clippers een serieuze boost geven als het een speler van dit niveau alsnog kan gebruiken. Als hij in topvorm is, is Leonard één van de absolute smaakmakers in de NBA. Dat opent alvast perspectieven voor de ploeg uit Los Angeles, wiens tegenstanders zich nu al afvragen hoe ze een topfitte Leonard gaan afstoppen.

Volg de NBA het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de NBA op Eleven Sports:

Woensdag 12 januari

  • LA Clippers - Denver Nuggets: vanaf 4u30 op Eleven Sports 
Zaterdag 15 januari
  • Chicago Bulls - Golden State Warriors: vanaf 2u op Eleven Sports 2
Zondag 16 januari
  • Milwaukee Bucks - Toronto Raptors: vanaf 00u30 op Eleven Sports 1
  • Detroit Pistons - Phoenix Suns: vanaf 19u op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top