Keert Klay Thompson na 941 dagen weer terug bij de Golden State Warriors?

Basketbal | In de NBA kijkt iedereen uit naar de terugkeer van Klay Thompson, die 2,5 jaar aan de kant stond met twee ernstige blessures. Hij kan een extra wapen worden voor de Golden State Warriors, die een gooi doen naar de titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de nacht van zondag op maandag kijkt men in het Chase Center na twee jaar afwezigheid reikhalzend uit naar de terugkeer van Klay Thompson. Tenzij de medische staf op het allerlaatste moment alsnog zijn veto stelt. Met een duel tussen de Golden State Warrios, tweede in het westen, en de Cleveland Cavaliers – de verrassing in het oosten – staat er sowieso een zeer leuke affiche op het programma. Een duel tussen twee zeer succesvolle teams van de afgelopen tien jaar.

Voor Klay Thompson veranderde er veel. Hij speelde geen enkele wedstrijd meer sinds juni 2019. In de zesde wedstrijd van de NBA Finals namen de Warriors het toen op tegen Toronto. Maar die dag begon ook zijn lijdensweg…

Twee keer brute pech

De Warriors moesten het op 13 juni 2019 al zien te rooien zonder Kevin Durant, die in de voorgaande partij zijn achillespees scheurde. Thompson was die dag al goed voor 28 punten en na een dunkpoging zakte hij door zijn knie. Iedereen vreesde meteen het ergste, maar hij stond alsnog op en scoorde twee vrije worpen. Nadien verliet hij het veld en de Toronto Raptors pakten de titel. Thompson werd een paar dagen later geopereerd, hij had de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, en zag het seizoen 2019-2020 – dat ook werd geteisterd door de coronapandemie - in rook opgaan.

Thompson werkte in de schaduw verder aan zijn terugkeer, maar in november 2020 kende hij wéér pech. Hij scheurde tijdens een training zijn rechterachillespees en zijn seizoen was alweer voorbij. Brute pech. "Het was klote, het waren de donkerste dagen van mijn leven. Maar dat komt omdat ik zo van basketbal houd. Het is mijn leven. Ik heb op mentaal vlak wel enorm veel bijgeleerd”, vertelde hij aan NBC Sports.

Een vlotte terugkeer

Het licht staat nu eindelijk op groen om terug te keren, tenzij de medische staf op het allerlaatste moment nog op de rem gaat staan. Op zondag 9 januari 2022, 941 dagen na zijn blessure in de NBA-finale, kan hij zijn comeback vieren. Manager Steve Kerr liet al verstaan dat Thompson slechts 15 à 20 minuten zou kunnen spelen, maar dat er geen druk is. Hij gaat hem dus rustig brengen.

De Warriors verloren twee keer en moeten het wellicht zonder de geblesseerde Stephen Curry doen, maar toch draait het best goed dit seizoen. Ze staan nog steeds op het podium in de Western Conference en ze zijn zeker één van de titelkandidaten. De terugkeer van Klay Thompson is op sportief vlak niet noodzakelijk, maar het zou iedereen binnen de club én uiteraard de speler veel deugd doen. Op zijn 32ste kan Thompson wel eens een extra wapen worden in de titelstrijd.

Volg de NBA het hele seizoen, met onder meer de waarschijnlijke terugkeer van Klay Thompson deze maandag om 2u30, dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top