Deze artiesten brengen in 2022 een nieuwe plaat uit

Muziek | 2021 was het jaar van de muzikale revelaties, en ook 2022 lijkt op muziekvlak heel wat in petto te hebben. Met de comeback van enkele wereldsterren en de release van langverwachte albums valt er de komende 12 maanden heel wat te genieten. Proximus Pickx blikt al even vooruit op de meest geanticipeerde albums die in 2022 zullen verschijnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rihanna

Knijp jezelf even: je droomt niet. Na vijf jaar lang radiostilte maakt popprinses Rihanna dit jaar een comeback met een nieuw album. Na succesplaat ‘Anti’ in 2016 gaf de zangeres haar fans lang niets nieuws om op te kauwen. De Barbadiaanse stortte zich namelijk op een andere business, zijnde de cosmeticawereld. Haar fortuin is met nog een paar miljoentjes uitgebreid.

Maar al die tijd zat het publiek op hete kolen voor nieuwe muziek. En na lange tijd hard zwoegen lijkt er eindelijk een nieuwe plaat klaar te liggen. ‘R9’, toepasselijk voor het negende Rihanna-album, zou volgens de geruchtenmolen meer reggae-invloeden bevatten, verwijzend naar de roots van de zangeres. Ze lijkt te willen experimenteren met nieuwe geluiden en stijlen en zich daar vooral mee te amuseren. Er is nog geen releasedatum aangekondigd, maar aan de sociale media van Rihanna te zien, zullen we niet zo lang meer moeten wachten. En één ding staat al vast: verrassend wordt het zeker.

Rosalía

De nieuwste ster aan het firmament van de latin-pop is Rosalía. Nadat ze in 2017 haar debuutalbum uitbracht en met het tweede in 2018 wereldwijd in de prijzen viel – onder andere op de Grammy Awards – beitelde ze verder aan haar wereldfaam met samenwerkingen, onder andere met notabelen als Bad Bunny, Travis Scott, Ozuna, Billie Eilish, James Blake, J Balvin, DJ Snake en Nicki Minaj, om er maar enkele te noemen.

Het derde album zit eraan te komen in 2022. ‘Motomami’ belooft alvast veel. Haar collaboratie met The Weeknd, ‘La Fama’ is een voorsmaakje van de nieuwe plaat. In muziekblad Rolling Stone is alvast sprake van een “Spaanstalig meesterwerk vol dissonantie die de traditionele structuren van de popmuziek sloopt”. Genoeg om vol spanning af te wachten!

The Weeknd

Van de Canadese popzanger gesproken, ook The Weeknd wil in 2022 een nieuw album op de wereld loslaten. ‘Dawn FM’ zou al op vrijdag 7 januari verschijnen. Sinds de release van de single ‘Take My Breath’ in augustus zitten de fans al gretig uit te kijken naar die dag. Welke nieuwe wendingen de zanger zal nemen in het nieuwe album, is nog een mysterie, maar The Weeknd heeft wel al laten vallen dat hij met ‘Dawn FM’ “het album van zijn dromen” heeft gemaakt. Dat zou toch al iets moeten zeggen.

Naast de zanger zelf, zullen op de plaat verschillende andere stemmen te horen zijn. Onder de featurings staan Quicy Jones, Lil Wayne, Oneohtrix Point Never, Tyler The Creator, FKA Twigs en Aaliyah. En dan zou er nog één ster zijn opwachting maken, al weten we nog niet goed in welke hoedanigheid: acteur Jim Carrey.

Swedish House Mafia

In negen jaar tijd bracht het house-trio Swedish House Mafia helemaal niets uit. Tussen 2013 en 2018 splitten ze zelfs, maar nu lijkt de populaire formatie aan een comeback bezig te zijn. In 2021 brachten ze hits uit als ‘It Gets Better’, ‘Lifetime’ en ‘Moth To A Flame’ (een samenwerking met de vorige op deze lijst). Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello lijken beter dan ooit te scoren.

Het nieuwe album van het trio, dat verwacht wordt in 2022, heeft het potentieel om in te slaan als een bom. Toch geven ze aan dat ze hun tijd nemen voor de nieuwe plaat en pas iets willen uitbrengen als ze er volledig achter staan. Normaal leiden ze enorm hectische levens, maar de lockdowns lieten hen toe om het wat rustiger aan te doen. En dat zorgde ervoor dat ze vorig jaar, tegenstrijdig genoeg, erg productief konden zijn. In totaal maakten ze 44 nummers tijdens de pandemie. Welke de plaat zullen halen, valt nog af te wachten. In elk geval kondigt het nieuwe album heel wat moois aan.

Stromae

Ook onze Belgische trots mocht niet in dit lijstje ontbreken. Op 4 maart ligt er namelijk een nieuw album van Belgisch popicoon Stromae in de rekken. ‘Multitude’ zal al zijn derde plaat zijn. Ook hij liet zijn fans lang wachten, want hij zette zijn carrière vijf jaar lang op pauze. En net zoals zijn plotse explosie op de muziekscene met zijn eerste hit ‘Alors on danse’, was zijn comeback afgelopen oktober met ‘Santé’ een ware verrassing.

Het nieuwste nummer is een ode aan zij die in de schaduw werken en wat meer eer verdienen, vol woordspelingen en elektronische geluiden die helemaal Stromae zijn. Het ietwat scheefgetrokken ritme blijft eindeloos dansbaar en valt internationaal duchtig in de smaak. Het is een veelbelovend voorsmaakje voor het nieuwe album. Dat doet dromen van sterke teksten en onverwachte muzikale keuzes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top