Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Maxime Electeur (ex-RWDM)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maxime Electeur kwam in de zomer van 2020 naar RWDM nadat hij het jaar voordien mooie dingen had laten zien bij RFC Luik. Maar bij de Brusselaars kwam de defensieve middenvelder nooit echt in het stuk voor.

Niet iedereen begreep waarom de nu 25-jarige speler zo weinig speelkansen kreeg van Euvrard (al was Electeur ook regelmatig geblesseerd), maar iedereen had wel begrip toen hij na een jaartje bank- en tribunezitten opnieuw zijn koffers pakte in het Edmond Machtensstadion. De middenvelder trok naar Luxemburg, waar hij opnieuw speelvreugde ging zoeken bij het nummer drie uit de BGL Ligue; Swift Hesperange.

Belangrijk

Die transfer blijkt voorlopig een schot in de roos. Electeur ontpopte zich vrij snel tot een onmisbare schakel op het middenveld. Zo scoorde hij in negen competitiewedstrijden zelfs al zes goals en gaf hij ook nog eens vier assists. Electeur kwam ook Europees in actie in de voorrondes van de Conference League, maar onze landgenoot kon er niet voor zorgen dat zijn team voorbij NK Domzale (Slovenië) geraakte.

Ondanks de sterke prestaties van Electeur, draait het niet echt soepel bij Hesperange zelf. De club staat na 15 speeldagen slechts zevende en telt al zeven punten achterstand op het nummer drie (de plek waar zij vorig seizoen eindigden).

  

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top