BK veldrijden in Middelkerke: weinig spanning bij de heren, wel bij de dames?

Wielersport | Ondanks de nederlaag in Hulst, na problemen met de ketting in de eerste ronde, kan Wout van Aert op basis van zijn vorige prestaties in het veld dit seizoen, vol vertrouwen afreizen naar Middelkerke, waar zondag wordt gestreden om de Belgische driekleur.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Wout van Aert heeft een hele week om te recupereren van zijn 7 overwinningen in 8 crossen die hij deze winter al reed. Woensdag neemt hij wel nog deel aan de cross van Herentals (X20 Trofee) waar Aerts en Iserbyt, die nog altijd strijden om de eindzege in dit klassement, nog vol aan de bak zullen moeten gaan.

De concurrenten van Van Aert maken zich weinig illusies: in zijn huidige vorm werd de renner van Jumbo-Visma dit seizoen alleen nog maar geklopt door Tom Pidcock omdat hij in Hulst af te rekenen kreeg met mechanische pech.

"Iedereen weet dat wanneer je Van Aert vijf meter geeft, het over is", zo verklaarde Michael Vanthourenhout, de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal na de cross van Loenhout van vorige week. "Wout is met ons aan het spelen", zo zei Toon Aerts na diezelfde wedstrijd, en dus denkt hij niet aan de driekleur. Eli Iserbyt en Quinten Hermans denken er vast hetzelfde over.

Bij de dames lijkt Sanne Cant net op tijd in betere doen te zijn. Zij zal toch moeten afrekenen met Marion Norbert Riberolle, zeer regelmatig dit seizoen, en Alicia Franck, 10e in Hulst, na een korte onderbreking van haar seizoen. 

Van Aert en Cant komen dus als favorieten aan het start van de Belgische kampioenschappen van 8 en 9 januari in Middelkerke.

De organisator Golazo beslistte samen met burgemeester Jean-Marie Dedecker geen toeschouwers toe te laten op het parcours omwille van organisatorische redenen. "Een nationaal kampioenschap is een logistieke operatie", zo legde Christophe Impens (Golazo) eerder al uit. "Zonder publiek red je het met 90 medewerkers, met publiek worden dat er 598. En om die te vinden heb je tijd nodig. Samen hebben we harde een beslissing moeten nemen."

Het programma:

Zaterdag 8 januari 2022

  • 11:00 - Juniores Dames
  • 13:45 - Juniors Mannen (live op Sporza via Eén)
  • 15:15 - Beloften Dames (live op Sporza via Eén)
  • 15:15 - Elite Dames (live op Sporza via Eén)
Zondag 9 januari 2022
  • 13:45 - Beloften Mannen (live op Sporza via Eén)
  • 15:15 - Elite Mannen (live op Sporza via Eén)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top