Dorianne Aussems brengt beklijvende levensverhalen van jongeren in 'The Story of my Life'

Heb je tijdens deze kerstvakantie nog wat tijd over? Dan kan je eens een kans geven aan 'The Story of my Life', een vernieuwende webreeks op VRT NU die het midden houdt tussen een talkshow en scripted reality. Aan het stuur van deze productie zit Dorianne Aussems, sinds 2018 de presentator van 'Generation M'.

Het is dan ook onder de paraplu van 'Generation M' dat Aussems deze nieuwe webreeks op het kleine scherm brengt. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs. Stukken uit hun leven zijn met hun hulp gereconstrueerd en nagespeeld in straffe jongerenfictie.

In de zetel bij Dorianne Aussems vertellen ze verder over wat er net te zien was. Hoe het zo ver kon komen, over de valkuilen van social media of foute vrienden. En bij wie en waar ze moed en hoop vonden en er uiteindelijk uit geraakten.

Leerrijk

Het gaat hier niet om gratuite getuigenissen die op de emoties spelen, integendeel zelfs. De getuigenissen van de jongeren worden omkaderd met getuigenissen van familie en vrienden en met advies van experten. Om een en ander bespreekbaar en toegankelijker te maken, werken VRT en MNM samen met het educatief platform ED TV.

Ook voor Dorianne Aussems zelf is deze reeks leerrijk. "Het is ongelooflijk om hen zo open te horen praten over iets dat hen ooit zoveel verdriet en pijn heeft gedaan. De dingen die zij daar toen uit leerden, kunnen jou vandaag misschien helpen. Zelfs als je nog maar een minuut naar hen aan het kijken bent, ga je geïnspireerd raken door hun echtheid. En dat kunnen we allemaal wat meer gebruiken in het leven", verklaart ze.

Nog meer uitstel

Tijdens de kerstvakantie komen de getuigenissen van de eerste twee gasten, Kato en Samy, aan bod. Kato heeft gekampt met de gevolgen van anorexia, terwijl Samy moet leren leven met één arm na een verkeersongeval. Ze gunnen de jongeren als eerste een blik in hun leven en nemen zelf het woord op de zetel bij Dorianne. In de paasvakantie zullen VRT NU en MNM nieuwe afleveringen lanceren van 'Generation M: The Story of my Life'.

Bekijk 'Generation M: The Story of my Life' via VRT NU of via de VRT NU televisie-app die beschikbaar is voor de nieuwste tv-boxen van Proximus.

Films

Bekijk alles
Top