'Cheer' komt terug op Netflix, maar niet zoals de makers het voor ogen hadden

Het tweede seizoen van de prijswinnende documentairereeks 'Cheer', over de lotgevallen van een populair cheerleadingteam uit Texas, zal op 12 januari op Netflix te zien zijn. Dat schrijven showbizzmagazines Variety en The Hollywoord Reporter. Een deel van het seizoen zal noodgedwongen gewijd zijn aan Jerry Harris, die midden 2020 werd gearresteerd door de FBI.

In het eerste seizoen van 'Cheer' zagen we hoe het veertigkoppige cheerleadingteam van de Texaanse universiteit Navarro College meedeed aan het nationale cheerleadingkampioenschap van de Verenigde Staten en de trofee mee naar huis mocht nemen. Dat evenement vindt jaarlijks plaats in Daytona Beach, een kuststad in Florida. 'Cheer' focust vooral op de vijf markantste teamleden en blikt ook regelmatig terug op de geschiedenis van cheerleading in Amerika. Het eerste seizoen, dat zes afleveringen telde, kon je begin 2020 op Netflix zien.

Jerry Harris

In het tweede seizoen krijg je negen afleveringen op het menu, waarvan een aantal over de arrestatie van cheerleader Jerry Harris door de FBI. Wie opgepakt wordt door de FBI, een federale politiedienst die valt onder het Amerikaanse ministerie van Justitie, wordt doorgaans verdacht van serieuze feiten. Dat is zeker het geval bij Harris, die via sociale media contact zocht met minderjarigen om hen naaktfoto's te vragen.

Volgens Netflix zal het tweede seizoen van 'Cheers' het heikele onderwerp niet schuwen en is er onder meer een volledige aflevering gewijd zijn aan de feiten waarvan Harris wordt beschuldigd. Zo interviewen de makers de broers die Harris beschuldigen van zedenfeiten. Ook de teamleden van Harris delen hun reactie over de beschuldigingen. In de trailer van het nieuwe seizoen geeft coach Monica Aldama al aan dat ze zwaar gechoqueerd is door de arrestatie. 

Naast de arrestatie komt COVID-19 ook aan bod. De opnames van het tweede seizoen begonnen in januari 2020, maar in maart van datzelfde jaar zagen de makers zich gedwongen om de productie stop te leggen vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. In dat jaar werd ook het nationale cheerleadingkampioenschap afgezegd. Pas in september 2020 zag Netflix opnieuw een kans om te beginnen met de opnames.

Vanaf 12 januari kan je het tweede seizoen van 'Cheer' bekijken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Series

Bekijk alles
Top