Eddie Redmayne blaast 40 kaarsjes uit! Dit zijn enkele hoogtepunten uit zijn carrière

Films | Of het nu natuurkundige Stephen Hawking is of transvrouw Lili Elbe, Eddie Redmayne draait zijn hand niet om voor de meest ingewikkelde rollen die je kan vinden. Ter gelegenheid van Redmaynes veertigste verjaardag blikt Proximus Pickx terug op zijn carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eddie Redmayne begon zijn carrière op twintigjarige leeftijd in het theater, tijdens zijn studies kunstgeschiedenis. In 2004 beleefde hij daar zijn doorbraak. Met zijn rol in het langspeelstuk 'Who is Sylvia?' won hij de prijs voor beste revelatie bij de Evening Standard Theatre Awards en de Critics' Circle Theatre Awards.

Redmayne vervolgde zijn carrière in het theater maar kreeg ook kansen in de filmwereld en op televisie met bijrollen zoals in de BBC-reeks 'Tess of the d'Urbervilles'. Daarnaast begon de acteur ook een modellencarrière waarin hij onder meer defilés voor het merk Burberry liep.

Doorbraak met Stephen Hawking

In 2012 verwierf hij faam in Hollywood met zijn rol van Marius Pontmercy in de verfilming van de musical 'Les Misérables', gebaseerd op de roman van Victor Hugo. Maar het was pas in 2015, met 'The Theory of Everything', dat Eddie Redmayne zijn definitieve doorbraak beleefde bij het grote publiek. In deze film speelt hij de natuurkundige Stephen Hawking in het eerste deel van zijn leven. We zien hoe de wetenschapper zijn eerste successen boekt in zijn onderzoeksveld, zijn eerste vrouw ontmoet en de diagnose van ALS (amytrofische laterale sclerose) krijgt. Die ongeneeslijke ziekte zal zijn motorische zenuwcellen aantasten, waardoor progressieve verlamming ontstaat.

De film werd overal gelauwerd, evenals het acteerwerk van Eddie Redmayne. De acteur won talloze prijzen voor deze rol, zoals een Golden Globe voor beste acteur in een dramatische film, de Oscar voor beste acteur en een BAFTA voor beste acteur. Het jaar daarop vertolkte hij in 'The Danish Girl' de rol van Lili Elbe, een Deense kunstenaar die bekend staat als een van de eerste personen die een geslachtsaanpassende operatie onderging. Voor die rol won Redmayne geen prijs, maar zijn optreden werd aanvankelijk opnieuw geprezen door het filmpubliek en recensenten. Later gaf de acteur toe dat hij achteraf gezien liever de rol had laten vertolken door een transgender acteur.

Sinds 2016 kroop de acteur al twee keer in de huid van Norbert Dragonneau, het hoofdpersonage van 'Fantastic Beasts', een filmreeks die zich afspeelt in het Harry Potter-universum. Het derde deel zal vermoedelijk dit jaar uitkomen.

Wil je Eddie Redmayne terugzien in 'Fantastic Beasts'? Deze film is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop 'On demand' of 'Shop' op je afstandsbediening of ga hier rechtstreeks naar de Proximus VOD-catalogus

'The Other Boleyn Girl' en 'The Trial of the Chicago 7' zijn ook beschikbaar op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'Pickx All Stars' (met Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top