Toronto Raptors, New York Knicks of het coronavirus… Wie zal winnen?

De laatste dagen van het jaar wordt er flink wat gesport in de Verenigde Staten. Zoals in de NBA bijvoorbeeld waar de basketbalwedstrijden elkaar in een razendsnel tempo opvolgen. Dat speelt dan weer in de kaart van het coronavirus dat geen enkele ploeg overslaat. Ook de Toronto Raptors en de New York Knicks niet.

Het was een drukke eindejaarsperiode voor de Toronto Raptors maar niet één zonder kopzorgen voor coach Nick Nurse. Drie van zijn sleutelspelers, Fred VanVleet, Scottie Barnes en Anunoby, werden eind december immers in quarantaine geplaatst wegens een potentiële besmetting met het coronavirus en dat resulteerde in verliespartijen tegen de Cleveland Cavaliers en vervolgens de Philadelphia 76ers. Nurse wist maar al te goed dat zijn drie sterkhouders samen goed zijn voor ongeveer de helft van de punten in een wedstrijd en wachtte vol ongeduld, nagelbijtend, af tot op het moment dat ze terug van de partij waren.

Dat moment brak deze week eindelijk aan. Diverse Amerikaanse media kregen donderdag immers te horen dat de drie Raptors opnieuw op het trainingsveld hadden gestaan en vermoedelijk de volgende wedstrijden konden meespelen. Ze werden klaargestoomd om de sterke thuisreputatie van de Raptors mee te verdedigen tegen de New York Knicks.

Toronto Raptors

De Knicks hebben een hels programma achter de rug. Ze speelden drie uitwedstrijden en dat op vier dagen tijd. Voor hun volgende wedstrijd nemen ze opnieuw het vliegtuig en deze keer naar Toronto waar de Raptors hen opwachten. De Knicks sloten 2021 af met drie overwinningen op rij maar kunnen door het coronavirus helaas ook niet op hun lauweren rusten. Coach Thomas Thibodeau zag afgelopen donderdag immers sterkspeler Julius Randle uitvallen met een potentiële besmetting, al vermoeden fans dat er bij die speler iets meer aan de hand is na zijn talmende prestatie tegen de Detroit Pistons. Daarin maakte Randle slechts vijf punten en gaf hij vijf assists. Volgens analisten komt Randle dit seizoen overigens niet in de buurt van zijn cijfers uit 2020. Toen lukte maar liefst 41% van de ondernomen driepunters, terwijl er op dit moment slechts 33% lukken.

Gelukkig zit er ene Obi Toppin op de bank bij de Knicks. De jonge Toppin zou met zijn explosiviteit de Knicks voorbij de Raptors moeten helpen maar als dat niet lukt is er nog altijd Knicks-veteraan Taj Gibson om zijn team uit de nood te helpen.

Volg de NBA het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Het NBA-schema op Eleven Sports:

Vrijdag 31 december:

  • Boston Celtics - Phoenix Suns: vanaf 19u00 op Eleven Sports 2

Zondag 02 januari:

  • Toronto Raptors - New York Knicks: vanaf 21u30 op Eleven Sports 2

Van voetbal tot basketbal, van Europees tot Amerikaans, van veldrijden tot zaalvoetbal, Extreme E of zelfs Ultimate Fighting, er is altijd sport op tv, zelfs tijdens de feestdagen dankzij jouw Pickx Sports! Mis er niets van dankzij dit handige programma overzicht!

 

Basketbal

Bekijk alles
Top