Denver Nuggets hebben gouden kans om Golden State Warriors te verslaan

Basketbal |

De Golden State Warriors zullen dinsdagavond in San Francisco met het ontbreken van een aantal belangrijke spelers niet in de beste vorm zijn om het op te nemen tegen de Denver Nuggets.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nog eentje! Na Jordan Poole, Andrew Wiggins, Moses Moody en Damion Lee, is Draymond Green toegevoegd aan de lange lijst van Golden State-spelers die in quarantaine zijn geplaatst vanwege een besmetting met covid-19. Bijzonder slecht nieuws voor de Warriors, die het dus moeten stellen zonder drie van hun starters met een belangrijke dubbele confrontatie tegen Denver in het vooruitzicht, voor de eerste plaats in de Western Conference. Deze dinsdagavond zal Stephen Curry wonderen moeten verrichten om een nieuwe overwinning te behalen in het Chase Center.

Een XXL-test voor Davon Reed

De Warriors hebben het geluk te kunnen rekenen op een slechte prestatie van Phoenix thuis tegen Memphis. De Suns werden verslagen door de Grizzlies, mede dankzij een gezonde Ja Morant. Deze tweede nederlaag op rij voor de franchise uit Arizona, na de ontmoeting aan de top die een paar dagen geleden verloren werd, neemt al wat druk weg bij Golden State dat zich een eventuele misstap kan veroorloven zonder meteen de leidersplaats te verliezen. Maar Steve Kerr en zijn ploeg zullen erop gebrand zijn hun zegereeks voort te zetten, want ze zijn nu al drie wedstrijden aan de winnende hand.

Na twee opeenvolgende nederlagen vond Denver onlangs nog de weg terug naar de top van de ranglijst met een overwinning op de Clippers. Over het geheel genomen hebben de Nuggets een evenwichtig record van 16 overwinningen en 16 nederlagen, waarmee ze op de vijfde plaats staan. Om het (zeer) kleine gat met hun naaste achtervolgers te behouden, zullen de mannen uit Colorado nog steeds Nikola Jokic in zijn topvorm nodig hebben. Maar de MVP zal de wedstrijd niet op zijn eentje winnen. De verdediging zal ook haar werk moeten doen en Davon Reed, tegen Los Angeles uitgeroepen tot beste verdediger van de wedstrijd, zou wonderen kunnen verrichten. De voormalige G-League speler heeft een gouden kans om te laten zien wat hij kan tegen het beste team van de conference. Ongeacht de namen die tegen hen zullen worden opgesteld, zullen hij en zijn franchise het jaar op een hoge noot willen eindigen.

Het NBA-schema op Eleven Sports:

Dinsdag 28 december

  • Golden State Warriors - Denver Nuggets: vanaf 4u op Eleven Sports 2

Vrijdag 31 december

  • Boston Celtics - Phoenix Suns: vanaf 19u uur op Eleven Sports 2

Zondag 2 januari

  • Toronto Raptors - New York Knicks: vanaf 21u30 op Eleven Sports 2

Van voetbal tot basketbal, van Europees tot Amerikaans, van veldrijden tot zaalvoetbal, Extreme E of zelfs Ultimate Fighting, er is altijd sport op tv, zelfs tijdens de feestdagen dankzij jouw Pickx Sports! Mis er niets van dankzij dit handige programma overzicht!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top