Vijf grote wielertalenten om in 2022 in de gaten te houden

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat wil zeggen dat ook het nieuwe wielerseizoen niet lang meer op zich laat wachten! Terwijl het nog even uitkijken is naar de eerste ronden van het peloton, stelt Proximus Pickx vijf jonge wielertalenten voor die we in 2022 in het oog moeten houden.

Juan Ayuso

Deze jongeman is de nieuwe sensatie in het Spaanse wielrennen. Afgelopen juni werd Juan Ayuso op 18-jarige leeftijd de jongste winnaar in de geschiedenis van de Baby Giro. De inwoner van Barcelona is een complete renner die zich vooral op zijn gemak voelt als de weg een klein beetje omhoog gaat. Ayuso  wordt nu al voorgesteld als de opvolger van Alejandro Valverde in Spanje. Zijn eerste stappen in de WorldTour met UAE Team Emirates, waar hij zich afgelopen zomer bij aansloot, zijn behoorlijk overtuigend geweest. Eind juli eindigde hij als 18de in de Clasica San Sebastian en hij nam de bronzen medaille mee naar huis op het Euro U23 dat gewonnen werd door Thibau Nys.

Cian Uijtdebroeks

De 18-jarige Cian Uijtdebroeks wordt na Remco Evenepoel gezien als het andere grote talent in het Belgische wielrennen en maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Bora-Hansgrohe. Vorig jaar was hij een van de beste junioren van het seizoen, met het winnen van de Alpine Classic, de Belgische tijdrittitel en zilver op de Euro. Voor 2022 heeft de renner uit Hannover met het profiel van een klimmer-rouleur de Tour de l'Avenir tot een van zijn hoofddoelen gemaakt.

Marco Brenner

De 19-jarige Duitser is een van de andere jonge talenten die de U23-categorie heeft overgeslagen om naar het WorldTour-peloton te komen. Na twee indrukwekkende seizoenen bij de junioren werd Marco Brenner prof bij Team Sunweb (nu DSM). Na een leerjaar waarin hij aan verschillende etappekoersen deelnam en onder meer tijdens de Waalse Pijl op een mooie 24e plaats eindigde, hoopt de renner dit seizoen zijn progressie voort te zetten en een hoger niveau te bereiken.

Arnaud De Lie

Een ander groot Belgisch talent, Arnaud De Lie, maakt in 2022 de overstap van de reserveploeg naar de profploeg van Lotto-Soudal, na slechts één jaar bij de U23's. Maar wat een jaar! De inwoner van Lescheret, die bijzonder snel is in de sprint, heeft in 2021 niet minder dan tien overwinningen behaald. Hij eindigde ook op het podium van de GP Vermarc, een profwedstrijd gewonnen door Alvaro Hodeg, en behaalde verschillende ereplaatsen in de Giro U23 en de Tour de l'Avenir.

Mauro Schmid

Mauro Schmid heeft een geweldige job gedaan voor zijn eerste grote tour. De 21-jarige Zwitser won de 11de etappe van de Giro d'Italia, een van de zwaarste wedstrijden op de kalender. In Toscane won de voormalige veldrijder van al zijn vluchtmakkers en tekende zo zijn eerste profoverwinning. Een succes dat zeker niet het laatste zal zijn voor de puncheur, die ook een mountainbike achtergrond heeft. Komend seizoen is hij trouwens een van de nieuwelingen in het peloton van Deceuninck-Quick-Step.

Wielersport

Bekijk alles
Top