Razendspannende affiches kleuren 17e week van de NFL

Sport |

Terwijl menig sportliefhebber uitkijkt naar het nieuwe jaar, maakt de National Football League zich klaar voor de zeventiende speelweek van het seizoen. Daarin nemen de Arizona Cardinals het op tegen de sterke Dallas Cowboys. En strijden de Greenbay Packers tegen de Minnesota Vikings. Gelukkig zijn deze spannende duels te zien op de zenders van Eleven Sports via Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arizona Cardinals - Dallas Cowboys

De Arizona Cardinals beleefden een zuur kerstweekend. De ploeg van coach Kliff Kingsbury ging zondag voor een derde keer op rij onderuit in de NFL en dat tegen de Indianapolis Colts (22-16). De Cardinals maakten heel wat fouten, verdedigden niet goed en lieten het via placekicker Matt Prater na om terug in de wedstrijd te komen. Quarterback Kyler Murray hield na afloop van de wedstrijd geen blad voor de mond. “We speelden slecht football en maakten fouten die je eigenlijk niet mag maken”, aldus de man. “Goede teams doen zo’n dingen niet.” Toegegeven, de Arizona Cardinals misten sterspelers James Conner en Rondale Moore: twee spelers die het een en ander kunnen forceren. Van zodra coach Kingsbury hen terug op het veld kan posteren, zullen de resultaten snel volgen. Maar of beide spelers zullen opdraven tegen de Dallas Cowboys, valt nog af te wachten. 

De Dallas Cowboys zijn wel in goede doen. De ploeg van coach Mike McCarthy prijkt bovenaan in zijn divisie en dat was de doelstelling aan het begin van dit seizoen. Toch klinkt er ook gemor in de kleedkamer. Wide receiver Amari Cooper is immers van mening dat hij meer aangespeeld moet worden zodat zijn team meer punten kan maken. “We winnen wel, maar dat is grotendeels de verdienste van onze verdediging”, klinkt het bij Cooper. “We zijn niet zo explosief zoals we eigenlijk zouden moeten zijn.” Cooper verwijst naar het begin van het seizoen toen de Dallas Cowboys maar liefst zes keer na elkaar konden winnen. We zijn benieuwd of ze die explosiviteit opnieuw zullen vinden tegen de Arizona Cardinals.

Green Bay Packers - Minnesota Vikings

De Greenbay Packers nemen het woensdag op tegen de Minnesota Vikings. De Packers kunnen terugblikken op een geslaagde kerstdag want ze konden de Cleveland Browns met het kleinste verschil over de knie leggen en hun vierde overwinning op rij boeken. Quarterback Aaron Rodgers zette zichzelf in de kijker door zijn 443e touchdownpass te gooien, dat is een pass die een touchdown inleidt. Daarmee deed hij beter dan het vorige Packers-record van Brett Favre met 442 van dergelijke passes. Rodgers werd in de bloemetjes gezet, bedankte het publiek voor het enthousiasme en besloot om nog twee touchdownpasses te gooien. Het record bij de Packers staat nu op 445 en kan nog oplopen tegen de Minnesota Vikings.

De Minnesota Vikings kennen een zeer afwisselend seizoen. Als de ploeg van coach Mike Zimmer eens won, was dat niet met heel veel punten voorsprong. Desondanks is het opvallend dat de Minnesota Vikings regelmatig meer dan dertig punten per wedstrijd maken en dat heeft te maken wide receiver Justin Jefferson en running back Dalvin Cook. Die laatste testte vorige week helaas positief op het coronavirus en het valt nog af te wachten of hij daadwerkelijk zal kunnen opdraven tegen de Packers. Coach Zimmer hoopt natuurlijk van wel want zonder Cook in zijn team wordt het aartsmoeilijk om de Packers te verslaan.

Volg de NFL-wedstrijden het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Het NFL-schema van week 17:

  • Arizona Cardinals - Dallas Cowboys op 02 januari vanaf 22u25 op Eleven Sports 3
  • Minnesota Vikings - Green Bay Packers op 02 januari vanaf 02u20 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top