Ex-kandidaten 'Dancing With The Stars' strijden tegen elkaar tijdens kerstaflevering

Tijdens de eindejaarsperiode gaat 'Dancing With The Stars' op zoek naar de danskampioen van de feestdagen. De koppels van het reguliere seizoen krijgen even rust en maken plaats voor BV’s die de vorige twee seizoenen meededen aan 'Dancing With The Stars'. Samen zorgden ze voor een feestelijke kerstaflevering. Ex-kandidaat Viktor Verhulst liet zijn dansbenen thuis maar presenteert samen met Gert de twee feestafleveringen. Naast de jury mocht ook het publiek in de zaal punten geven.

De zwangere Kat Kerkhofs ruilde haar rol als presentatrice even in voor een plek tussen de kandidaten. In het eerste seizoen van 'Dancing With The Stars' greep Kat net naast de trofee. Deze keer danst ze met Simone én de baby een Argentijnse tango. Kat behaalde een tweede plaats met 35 punten en kreeg zelfs een 10 van jurylid Jan Kooiman. Volledig in de kerstsfeer danste Jani Kazaltzis samen met Björk een samba waar de jury zeer blij van werd. “Het is een feest om naar je te kijken, je raakt m’n hart elke keer”, zei Joanna na het spektakel. Met 30 punten belandde het danskoppel echter op de voorlaatste plaats. 

Ian Thomas en Leen Dendievel maken indruk

Ian Thomas werd vierde tijdens het eerste seizoen en scoorde enorm goed met zijn moderne dans. Deze keer mocht hij opnieuw met Natascha dansen in zijn favoriete dansstijl. De juryleden waren onder de indruk. “Ik ben enorm trots op jou. Ik vind je een groot talent. Je raakt me en je ontroert mij”, zei Jan. En zo haalde Ian de top 3 met 34 punten.

Leen Dendievel haalde de finale in het eerste seizoen en kreeg doorheen de jaren meer zelfvertrouwen. Dat toonde ze samen met Sander in een quickstep. “Ik was enorm onder de indruk omdat ik weet dat het geen simpele dans is. In de quickstep is de houding belangrijk en daar heb je goed aan gewerkt", aldus Joanna. "Je kan het verhaal overbrengen ik zat er helemaal in. Je hebt een mooie framing maar in je acties moet je er nog wat meer aandacht aan geven”, zei Wim. Jan Kooijman vond Leen zelfs geschikt voor een filmrol: “Als een producent de Vlaamse 'La La Land' wil maken dan weet ik wie ze voor de vrouwelijke hoofdrol kunnen casten.”

James Cooke bracht mooie boodschap

Winnaar van de eerste editie, James Cooke, bewees zich opnieuw met danspartner Frank in een Weense Wals. Daarmee dansten voor het eerst twee mannen samen. “In 2022 moeten we vooral tonen dat dit niet meer dan normaal is”, aldus James. Het duo veroverde de jury helemaal en schopte het met 36 punten naar de eerste plaats. “Het eerste dat in mij op kwam was wauw. Ik denk dat niemand in de zaal er een probleem mee had dat hier twee mannen stonden te dansen. Ik denk dat het een heel goede boodschap was vanavond, dat dat inderdaad normaal is”, zei Wim. 

Volgende week dansen de ex-kandidaten nog een feestelijke nieuwjaarsaflevering. Vanaf 8 januari trekt de cast van het reguliere seizoen hun dansschoenen opnieuw aan.

Bekijk ‘Dancing With The Stars’ elke zaterdag om 19u45 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Films

Bekijk alles
Top