PickxAwards2021: de genomineerden voor Beste On-Screen Duo/"Bromance"

Films |

Ook in 2021 keken we massaal naar het televisiescherm en daarop verschenen opnieuw heel wat geweldige programma’s. Die werden in sommige gevallen aan elkaar gepraat door olijke duo’s. Proximus Pickx besloot hen te huldigen door hen te nomineren voor de PickxAwards2021, in de categorie 'Beste on-screen duo’. Wie vind jij dat moet winnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gert Verhulst & James Cooke

Enkele jaren geleden kreeg Studio 100-baas Gert Verhulst het idee om een nieuwe talkshow te presenteren. Samen met zijn maatje James Cooke nodigde hij op regelmatige basis bekende Vlamingen uit en die zouden samen een week lang op de boot, de Evanna, verblijven. Verhulst ontpopte zich tot een empathische gastheer die alles te weten kwam over zijn gasten terwijl James Cooke in Vlaanderen steeds bekender werd om zijn vrolijke grapjes en oprechtheid. Cooke had zelfs een rubriek in het programma waarin hij samen ‘in bed dook’ met de gasten om geheimen uit te wisselen. Het klikte zo goed tussen beide heren dat ze al snel een berucht duo werden in Vlaanderen. Begin dit jaar besloten Cooke en Verhulst de boot in te wisselen voor een grote televisiestudio en dat voor ‘De Cooke en Verhulst Show’. Daarin passeerde opnieuw heel wat bekende en minder bekende gasten de revue en werd er niet gekeken op een glitterbal meer of minder. De mayonaise in al deze talkshows pakte zo goed omdat beide heren de beste maatjes zijn.

Wesley Sonck & Pedro Elias

Tijdens het voorjaar van 2020 werden heel wat sportevenementen in België afgelast waardoor sportief televisiekijkend Vlaanderen op zijn honger bleef zitten. Gelukkig brachten televisiegezichten Pedro Elias en Wesley Sonck hier verandering in. De twee heren, de ene al wat sportiever dan de andere, presenteerden toen ‘De Container Cup’. Dat was een wedstrijd waarin topsporters en bekende Vlamingen een ingekorte zevenkamp vervolledigden en dat in een afgesloten zeecontainer. Sonck en Elias leverden commentaar op de sportprestaties, maar het waren vooral de vele grapjes die de twee maakten over elkaar waar kijkers meer pap van lustte. Elias begon meestal met het uitdelen van plaagstootjes waarop de stoïcijnse gezichtsuitdrukkingen van Sonck onze lachspieren kietelden. Gelukkig was de voetballer op zijn beurt ook bij de pinken en plaagde hij Pedro Elias even hard terug. Uit alle plagerijtjes ontstond er volgens insiders een hechte en warme vriendschap.

Andy Peelman & Dina Tersago

Ze zeggen dat een mens ongeveer acht spinnen per jaar opeet tijdens de slaap. Ze zeggen ook dat je betere ontvangst hebt met je gsm als je die in de lucht steekt en tot slot zeggen ze dat presentatoren Andy Peelman en Dina Tersago het bijzonder goed met elkaar kunnen vinden. Dat klopt ook als we naar het tweede seizoen van ‘Ze Zeggen Dat’ kijken. In dit televisieprogramma zien we hoe de twee bekende schermgezichten Vlaanderen doorkruisen en samen de waarheid achter volkswijsheden uitpluizen. Wat opvalt is hoe gewoon Peelman en Tersago blijven voor de camera en hoe hoeveel ze plezier ze samen hebben. Peelman blijft zijn enthousiaste zelve en dat doet Dina Tersago duidelijk deugd!

Otto-Jan Ham & Élodie Ouédraogo

Otto-Jan Ham en Élodie Ouédraogo daagden zichzelf in het programma ‘De tijd van ons leven’ uit om deel te nemen aan het WK tijdrijden. Het doel was niet om te winnen, maar om niet als laatste te eindigen. Uit de beelden en interviews achteraf bleek dat Otto-Jan Ham enorm veel steun en toeverlaat had aan Élodie Ouédraogo. Zij was de topsportmentaliteit immers gewoon en haar adviezen hielpen de immer twijfelende en onzekere Otto-Jan doorheen de soms moeilijke tijden. Élodie Ouédraogo was op haar beurt ook blij met Ham als sportpartner. De voormalige Olympische kampioene apprecieerde de eerlijkheid van Ham en dat motiveerde haar om het stoïcijnse juk tijdens het sporten af toe af te gooien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top