Virton moet sterkhouder Anne afstaan tijdens de Afrika Cup

Sport | Excelsior Virton zal de competitie straks hervatten zonder Souleymane Anne. De topschutter van de Luxemburgers werd door zijn vaderland Mauretanië opgeroepen om de nationale trots mee te verdedigen op de Afrika Cup.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Anne is de selectie een beloning voor zijn goede prestaties bij Virton; want de spits was sinds 2019 niet meer geselecteerd geweest voor de nationale ploeg. In 2019 was hij er wel enkele keren bij, maar kwam hij ook maar 2x tussen de lijnen (één keer als titularis en een keer als invaller). Nu mag hij dus wel mee naar Kameroen; waar de Afrika Cup straks gespeeld wordt van 9 januari tot 6 februari.

Anne neemt het met Mauretanië op tegen Gambia (12/01), Tunesië (16/01) en Mali (20/01). Afhankelijk van die resultaten (en of Mauretanië door kan stoten) is het nog wat koffiedik kijken welke wedstrijden Anne daardoor zal missen bij Virton. De jaaropener tegen Waasland-Beveren (23/01) zal hij allicht niet halen. Achter de matchen tegen Deinze en RWDM staat dus nog een vraagteken.

De aanvaller was dit seizoen al goed voor zeven goals bij Virton en nam zo bijna de helft van de Luxemburgse doelpuntenproductie (15 goals) voor z'n rekening.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top