2022: een serie grands crus?

Series | Heb je al een kalender voor 2022? Pen in de aanslag, want het is tijd om een aantal data neer te pennen zodat je niets van de beste series hoeft te missen!

Door MF

Deel dit nieuws

Liefhebbers van series weten dat er elk jaar een moment is waarop we onze adem gespannen inhouden. Het moment waarop we eindelijk weten welke van onze favoriete series een vervolg krijgen, of ze voor een laatste seizoen terugkomen of net helemaal stoppen. Dit eindejaar is de perfecte gelegenheid om alle categorieën series onder de loep te nemen, inclusief de nieuwe series waarop we vol ongeduld wachten!

Het laatste seizoen

Voor sommige series betekent 2022 het einde van een mooi verhaal. Niet om financiële redenen, maar omdat het verhaal gewoon afloopt. Uiteraard horen daar series bij die een grote leegte zullen nalaten. Zo ook 'This Is Us', dat in januari aan zijn zesde en laatste seizoen begint. Al zes jaar lang halen we bij dit familiedrama zonder allures onze zakdoeken boven. De vijf eerste seizoenen waren zo ontroerend dat we het team blind vertrouwen om ons een van de meest indrukwekkende eindes te schrijven.
De andere grote naam? 'The Walking Dead', seizoen 11, deel 2! De uitvoerende producenten hebben voor het einde van dit monument immers beslist het laatste seizoen in twee delen op te splitsen. Heel wat mensen hebben vast al de eerste acht afleveringen gezien en kunnen niet wachten om de finale van deze serie in februari te verslinden! Er zijn nog een paar andere mooie series waarvan het einde in 2022 staat gepland, zoals 'Hanna', 'Queen Sugar' of de uitstekende ruimteserie 'The Expanse'!

Series die een vervolg krijgen

Dit jaar kenden heel wat series een laaiend succes. Logisch dus dat er ook veel in 2022 een vervolg krijgen! Er wordt veel gepraat over het langverwachte vierde seizoen van 'Stranger Things', maar er zijn nog tal van andere series die dit jaar een vervolg krijgen. Op Netflix krijgen de meeste series een nieuw seizoen. Zoals 'The Witcher', waarvan het derde seizoen al is aangekondigd terwijl het tweede nog maar net zijn opwachting op onze schermen heeft gemaakt. De streamingdienst breit logischerwijs een vervolg aan 'Sex Education' (vierde seizoen). 'Sweet Tooth' krijgt zijn tweede seizoen en 'Cobra Kai' zijn vijfde. Andere zenders en streamingdiensten blijven niet achter. Zo wachten we met veel ongeduld op het vierde seizoen van 'Succession', het derde seizoen van de de avonturen van Jack Ryan of het vervolg van de wereldverovering door Loki!

Series die werden geannuleerd

Helaas worden er elk jaar ook veel series stopgezet. En daar zitten vaak een paar verrassingen tussen. Dat series zoals de remake van 'Punky Brewster' of 'The Crew' worden stopgezet, verbaast ons niet echt. Wel dat 'Y, The Last Man' verdwijnt. In dit futuristische verhaal sterven alle mannen, op één na: intrige gegarandeerd. Of ook 'Cowboy Bebop', een van de grote releases van Netflix eind dit jaar die geen publiek wist te vinden.

Vers van de pers

Een nieuw jaar staat garant voor heel wat nieuwigheden. En 2022 ziet er alvast razend interessant uit! Dé blockbuster van 2022 wordt ongetwijfeld de serie rond 'Lord of the Rings'. Dit is officieel de duurste serie die ooit werd gemaakt. Het verhaal erachter is simpel: Jeff Bezos, de bekende baas van Amazon, keurde een vrijwel onbeperkt budget goed. Verder is er 'House of the Dragon', de langverwachte prequel van 'Game of Thrones' die de herkomst van de familie Targaryen vertelt, of 'Obi Wan Kenobi', de Star Wars-serie die het iconische personage opnieuw tot leven laat komen. Verder vermelden we nog series op basis van de cultvideogames 'The Last of Us' en 'Halo'. Of 'Miss Marvel', de nieuwste telg van MCU. Klaar voor groots spektakel?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top