De beste BV-bakker van dit jaar is ...

Films | Dat ‘Bake Off Vlaanderen’-kandidate Stephanie zichzelf het komende jaar de beste amateurbakker van Vlaanderen mag noemen, dat wisten we vorige week al. De vraag was woensdagavond: welke BV wordt de beste kerstbakker? Astrid Coppens, Bockie De Repper, Jennifer Heylen en Natalia streden voor die titel in de baktent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig jaar kwamen rond kerst kandidaten Erik Van Looy, Elodie Ouedraogo, Jani Kazaltzis, Ella Leyers en Maggie De Block naar de baktent om onderling uit te maken wie de beste zoetigheden bij elkaar kon toveren. Uiteindelijk was het Jani die met de titel ging lopen. Dit jaar kreeg hij een opvolger na een bikkelharde wedstrijd, waarin eigenlijk een vlieg de show stal. Het deelnemersveld bestond opnieuw uit BV-bakkers met wisselende hoeveelheden ervaring, en dat was er bij momenten aan te zien.

De eerste kandidaat was actrice Jennifer Heylen, die te zien was in komische series als ‘F*** you Very, Very Much’ en ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ en films als ‘Dealer’. Zij toonde zich alvast van haar meest competitieve kant. “Dat ik zo hard zou strijden voor een taart had ik nooit gedacht”, zegt ze. Aan de andere kant van het spectrum vinden we Bockie De Repper, de Youtube-vlogger die het schopte tot de panels van ‘Control Pedro’ en ‘Beste kijkers’ en deelnam aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. In zijn video’s concentreert hij zich vooral op het verorberen van calorierijk eten, niet op het maken ervan. “De enige ervaring die ik heb met bakken, is met bakken bier”, geeft hij toe. Toch moeten we zeggen dat hij het niet slecht deed in de tent.

Astrid Coppens, die we uiteraard leerden kennen dankzij docusoaps als ‘Astrid in Wonderland’ en ‘Astrid’, is naar eigen zeggen een echte zoetebek. Ze kan niet langs een bakkerij lopen zonder de patisserie te bewonderen. “Ik denk dan altijd bij mezelf, laat dat maar aan de professionals over”, vertelt ze. Last but not least deed Natalia Druyts een worp naar de titel van beste BV-bakker. De zangeres/presentatrice/jurylid bij ‘The Voice’ neemt enkel genoegen met het beste. En die mentaliteit legde haar geen windeieren. Haar Kransekake was goed gelukt en haar spektakelstuk - een onbewoond eiland - was zowel heel artistiek als lekker. Een verdiende winnaar!

Bekijk de kerstspecial van ‘Bake Off Vlaanderen’ op woensdag 22 december om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top