Phoenix Brussel kan reeks van nederlagen stoppen in match tegen Limburg United

Basketbal | Zondag hervat de BNXT League haar speelschema met onder meer een wedstrijd tussen Phoenix Brussels Basketball en Limburg United. Die eerste ploeg wil zich dringend herpakken, want het heeft er een reeks van acht nederlagen opzitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 26 september konden de Brusselaars van Phoenix Brussels geen enkele wedstrijd meer winnen. Het minste wat we kunnen zeggen, is dat dit een heel moeilijk seizoen is voor de rode lantaarn. Met elf punten lijkt echter niet alles verloren, want tegen Limburg United is alles mogelijk. Het verschil tussen beide in het klassement van de BNXT League bedraagt slechts twee punten en hoewel de Limburgers er beter voor staan, mag Phoenix dromen van winst. 

Ticket voor ‘Elite Gold’-fase ver weg

Net als voor Phoenix Brussels voorspelt de algemene rangschikking ook niet veel goeds voor Limburg United. De kans dat ze een ticket voor de ‘Elite Gold’-fase van de competitie veilig stellen, is ver weg. Je moet namelijk tot de top vijf van de Belgische clubs behoren om door te stoten, en beide ploegen komen daarvoor nog niet eens in de buurt. Wel kunnen Limburg en Brussel zich proberen aansluiten voor de ‘Elite Silver’-fase. Indien ze daarin slagen, mogen ze in mei volgend jaar hopen op een plekje in de nationale play-offs. 

Limburg United heeft een aantal moedgevende laatste weken achter de rug. Het won hun laatste duel tegen Brussel op 22 oktober met 72-69 en heeft dus de beste papieren. De motivatie van beide ploegen zal een grote rol spelen, want uiteindelijk heeft Phoenix Brussels niks meer te verliezen. Het kan misschien van de gelegenheid gebruikmaken om enkele risico’s te nemen?

Volg de BNXT League en de wedstrijd tussen Phoenix Brussels Basketball en Limburg United aanstaande dinsdag 26 december vanaf 14u30 op Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top