AA Gent en Standard hopen zichzelf een kerstgeschenk te bezorgen

Voetbal | AA Gent-Standard is woensdag om 20u30 de topaffiche in de kwartfinales van de Croky Cup. Beide ploegen kennen voorlopig geen topseizoen en hopen 2021 goed af te sluiten met een kwalificatie voor de halve finales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent kan met vertrouwen de partij tegen Standard aanvatten. Iets minder dan een maand geleden namen de Buffalo’s het in de eigen Ghelamco Arena al eens op tegen de Rouches en toen werd er met 3-1 gewonnen. Het verschil tussen de twee ploegen was groot en AA Gent had bijzonder veel kansen. Standard mocht toen tevreden zijn dat het geen afstraffing werd.

Goede vorm bevestigen

De troepen van Hein Vanhaezebrouck kenden een dramatisch begin van het seizoen. De competitiestart viel in het water en AA Gent leek op weg naar een bijzonder zwaar seizoen. In Europa lukte het wel en sinds een aantal weken hebben ze de rug weten te rechten in de competitie.

Met een 15 op 18 zijn ze opgeklommen naar de vijfde plaats, op twee punten van de nummer 4 Anderlecht. In de Croky Cup werd tussentijds afstand genomen van Belisia Bilzen en Lommel SK. AA Gent hoopt Standard te verslaan in zijn zoektocht naar een eerste bekerwinst sinds 2010.

Enige weg naar Europa

De Luikenaars kennen een dramatisch seizoen. In de Jupiler Pro League staat het op een bijzonder teleurstellende twaalfde plaats. Het verschil met de voorlaatste bedraagt amper vier punten en trainer Luka Elsner zei na de nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven dat het behoud momenteel de eerste prioriteit is.

Elsner had als ambitie om 2021 af te sluiten in de top acht, maar de achterstand op nummer acht KV Mechelen bedraagt al acht punten. Europees voetbal via de competitie lijkt zo al onmogelijk te worden. De Beker van België, waar Standard Beerschot en Moeskroen wist te elimineren, lijkt nog de enige weg te zijn naar een Europees ticket, maar is dit Standard bij machte om AA Gent in eigen huis te verslaan? Afspraak woensdagavond om 20u30 in Gent.

Volg de wedstrijd in de Beker van België tussen Standard en AA Gent deze woensdag om 20u25 op Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top