RWDM wint met welgeteld één schot richting doel: "Voor het eerst dit seizoen voetbalgoden aan onze zijde"

Sport | RWDM heeft zondag een belangrijke zege geboekt op het veld van Lierse Kempenzonen. De Brusselaars wonnen met 0-1 en blijven zo vol in de running in de strijd om de tweede plaats. De winst kwam er letterlijk en figuurlijk niet zonder slag of stoot en hing na de rode kaart van Nangis een tijdje aan een zijden draadje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat de winger van RWDM terecht werd uitgesloten na enkele slagen en stoten richting ex-ploegmaat Yagan moesten de troepen van Vincent Euvrard alle zeilen bijzetten om de oprukkende Lierenaars af te houden. Toch mocht RWDM-doelman Defourny na de match als eerste een extra pluim op de hoed steken nadat hij en zijn defensie als eersten dit seizoen een clean sheet konden houden tegen de Pallieters.

En wie de nul kan houden, wint meestal tegen Lierse Kempenzonen. De Smet en co konden dit seizoen nog maar één keer de nul houden en kregen ook al 31 goals binnen. Nochtans maakte de geelzwarte defensie geen al te slechte beurt tegen RWDM. De bezoekers konden namelijk welgeteld 1x richting doel trappen... maar die trap leverde RWDM wel de drie punten op. Ter vergelijking; Lierse Kempenzonen trapte 9x op doel (4x binnen het kader) en scoorde dus voor het eerst dit seizoen geen goal.

Kantelpunt

Coach Vincent Euvrard besefte dat zijn team geen al te beste beurt had gemaakt, maar was natuurlijk wel dolblij met de drie punten. "Ik wil toch een dikke pluim aan de jongens geven. Ze zijn diep moeten gaan om die drie punten te vrijwaren na de uitsluiting van Nangis. Dat was toch een kantelpunt, want vanaf toen moesten we de match ondergaan. Maar voor het eerst dit seizoen hebben we de voetbalgoden aan onze zijde gehad en zijn we ontsnapt aan puntenverlies", klonk het op de persbabbel nadien.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top