Harry Ambrose trekt voor een laatste keer op onderzoek

Series | In de loop van 2022 wordt het vierde en laatste seizoen van 'The Sinner' verwacht op Netflix. Deze detectiveserie draait rond inspecteur Harry Ambrose, een rol die op het lijf is geschreven van Bill Pullman, die als president van de VS de wereld redde in 'Independence Day'. Er zijn heel wat redenen voor het succes van deze duistere serie, maar wij geven er alvast vier om straks het einde van de geschiedenis van Harry Ambrose te volgen, of om nu al de eerste drie seizoenen te bingewatchen!

Door MF

Deel dit nieuws

1. Een anthologie

Deze serie is opgebouwd als een anthologie: het gaat om vier seizoenen die los van elkaar kunnen worden bekeken. Het hoofdpersonage is wel hetzelfde: Harry Ambrose, een politie-inspecteur die gebeten is door zijn vak, maar er evenwel onder gebukt gaat. Elk seizoen is een onderzoek met een begin en een einde. De evolutie van het personage van Harry en de impact van de kille dossiers die hij opvolgt, zijn fascinerend, maar tegelijk kan je niet wachten op een nieuw seizoen met een nieuw verhaal dat nog somberder en intenser is dan het vorige.

2. De kwaliteit van de eerste drie seizoenen

Het succes van de serie is duidelijk te danken aan de intensiteit en kwaliteit van de intriges die bij elk onderzoek van Harry komen kijken. Het eerste seizoen zette de toon en hakte er stevig op in. Jessica Biel speelt een moeder die er op het eerste zicht heel gewoon uitziet, maar die in een vlaag van woede een onbekende doodt, zonder dat ze dat kan uitleggen. Harry blijft druk op haar uitoefenen, zelfs tot in haar onbewuste, om deze zaak op te lossen. In het tweede seizoen probeert Harry te achterhalen waarom een tiener zijn ouders gewelddadig om het leven bracht en in het derde seizoen speelt hij een kat-en-muisspel om de schuld te bewijzen van een echtgenoot die boven alle verdenkingen staat. Elk onderzoek is even zorgwekkend als meeslepend.

3. Colombo 2.0

De link met Colombo lijkt misschien niet evident, maar toch! In elk seizoen van 'The Sinner' weet de kijker al van bij het begin wie de schuldige is, maar het komt er net op aan te achterhalen waarom die het heeft gedaan. Harry Ambrose is een perfectionist en de moordenaar vatten is slechts het begin: hij wil net zoals de kijker snappen wat de beweegredenen waren en die zijn vaak heel wat complexer dan je zou denken.

4. Zal Harry er het levend van afbrengen?

In elk seizoen van 'The Sinner' zagen we Harry Ambrose dieper en dieper wegzakken in zijn angsten waardoor hij vaak het gevaar ging opzoeken. In dit laatste seizoen is Harry eindelijk met pensioen, maar tijdens een ontspannende vakantie in Maine raakt hij toch opnieuw verwikkeld in de moord op de dochter van een belangrijke vissersfamilie. Deze keer trekt hij zonder badge of wapen op onderzoek. Wordt dit zijn laatste onderzoek omdat hij daarna echt met pensioen gaat of omdat hij het er niet levend van afbrengt?

Ontdek de eerste drie seizoenen van 'The Sinner' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top