Lommel sleept, met twaalf afwezigen (!), punt uit de brand tegen bijzonder matig Waasland-Beveren

Sport | De slotmatch van 2021 werd, zowel voor Lommel SK als voor Waasland-Beveren, uiteindelijk de match teveel... Bij Lommel was de reden daarvoor voornamelijk te zoeken bij een acuut gebrek aan spelers terwijl de bezoekers uit Beveren niet bepaald uitblonken in wedstrijdmentaliteit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Kis (net vader geworden), Fiermarin (al op winterbreak naar Uruguay), Agyepong, Aminu, Saito, Kabongo en Aguilar (allen geblesseerd) was de lijst van afwezigen al vrij lang bij Lommel SK.

Maar op de dag van de match bleek ook nog eens dat Covid-19 weer binnen de club was geslopen waardoor ook Sales, Boussouf, Lemoine, Caio Roque en Tolinsson niet selecteerbaar waren. Dat maakte dat Lommelcoach ad-interim Luiz Felipe met moeite een basisploeg bijeen gepuzzeld kreeg én zijn bank moest vullen met enkele beloftenspelers.

Uitdovende kaarsen

Toch was het Lommel dat in de eerste helft de beste kansen kreeg én op voorsprong kwam via Henkens. Anello kreeg zelfs nog de kans op 2-0, maar miste oog in oog met Jackers. Na de pauze kon Waasland-Beveren uit het niets tegen scoren via Mertens, maar toen Kablan even later een tweede gele kaart incasseerde, was het vet alweer van de soep.

Het Lommelse kaarsje doofde helemaal uit en Felipe had ook quasi geen wisselmogelijkheden waardoor de 16-jarige Talvitie uiteindelijk de enige was die nog het veld in kwam. Waasland-Beveren ging nog wel op zoek naar de winninggoal, maar bracht uiteindelijk veel te weinig om daar ook maar enige aanspraak op te maken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top