Onvoorspelbaarheid troef bij Lommel; Waasland-Beveren op haar hoede: "Weten niet echt wat te verwachten"

Challenger Pro League | Lommel SK en Waasland-Beveren sluiten vrijdagavond al hun voetbaljaar 2021 af. Voor beide teams was het een woelig jaar dat ze maar wat graag met een driepunter én een goed gevoel willen afsluiten. Maar door omstandigheden is het wat koffiedik kijken wie de beste kaarten kan voorleggen om die zege weg te kapen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De recente vormcrisis (2 op 21) zorgde de laatste week voor vreemde taferelen bij Lommel. Allereerst bleek T1 Peter van der Veen spoorloos in de aanloop van de match tegen Moeskroen. Enkele dagen later kwam de Nederlander plots weer boven water om zijn vertrek bij Lommel aan te kondigen. T2 Luiz Felipe zal de Limburgers leiden tegen Waasland-Beveren, maar het lijkt nog wat onduidelijk in welke omstandigheden dat dan zal zijn.

Allereerst zijn er de fans. Zij zijn de prestaties van de laatste weken beu en lieten hun ongenoegen eerder deze week al blijken door spandoeken op te hangen aan het trainingsveld. Wellicht zullen er ook voor en tijdens de match tegen Waasland-Beveren acties volgen.

Schokgolf

Daarnaast valt het ook af te wachten hoe de spelersgroep reageert op de ontwikkelingen van de voorbije week. Van der Veen was bij veel spelers een graag geziene persoon en zijn vertrek is dan ook als een schokgolf door de kleedkamer gegaan. "Ik was er even stil van", verklapt Stijn Wuytens in Het Laatste Nieuws. "Niet alleen is Peter een geweldige kerel en een gentleman, maar ook een gedreven vakman. We zouden als spelers beter voor de spiegel gaan staan. Laat ons nu maar gewoon ophouden met het zoeken van excuses. Deze groep heeft intussen al één en ander meegemaakt en die jongeren moeten intussen eens beseffen wat het is om prof te zijn."

Makkelijk zal het alvast niet worden tegen het toch meer doorwinterde Waasland-Beveren. Bovendien moet Lommel het straks ook zien te rooien zonder de ervaren Kevin Kis. Hij werd eerder deze week vader en zit niet in de selectie. Ook Saito, Vandersmissen, Fiermarin (al op winterrust gestuurd naar Uruguay), Agyepong (ex-Waasland-Beveren) en Amani zijn niet van de partij. De Busser zal in doel staan.

Onwetendheid

Waasland-Beveren weet dus niet echt wat het straks moet verwachten in het Soevereinstadion. De Waaslanders willen maar wat graag nog een driepunter meegraaien en zo als nummer twee de winterstop ingaan. Maar het recente verleden heeft al uitgewezen dat het voor de JPL-degradant aartsmoeilijk is om twee opeenvolgende matchen te winnen. De 4-1 van vorig weekend tegen Deinze zal alvast wel het nodige vertrouwen geven.

Toch is coach Marc Schneider op zijn hoede voor Lommel. "We weten niet echt wat we mogen verwachten", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Zullen ze iets veranderen of net niet? Hopelijk kunnen wij wel met een goed gevoel de winterstop in. Natuurlijk hopen we de tweede plaats vast te houden, maar uiteindelijk telt dat pas op het eind van het seizoen. Dan moeten we eerste of tweede eindigen."

Voor de verplaatsing naar Lommel kan Schneider alvast geen beroep doen op Davis, Vukotic, Faucher, Edmundsson en Nkaka. Zij zijn allemaal geblesseerd. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top