De week van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’: “In de backstage is Herman echt lief!”

Films |

We zijn eraan begonnen: tien deelnemers bleven over na acht weken bikkelharde strijd, dit zijn de finaleweken! En dat zorgde voor een stevig stijging van het niveau, zowel van kandidaten als van de vragen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens de eerste aflevering van de week kwamen er meteen twee nieuwelingen terug. Lisbeth Imbo mocht dankzij haar zeven overwinningen even pauze nemen tot volgende week dinsdag. Acid kwam terug, omdat Jean-Marc Mwema moest afzeggen, samen met Alexander Hendrickx.

Acid stal meteen de show met wat grote uitspraken en ondoordachte antwoorden maar haalde desondanks de eerste plaats binnen. Groot feest voor hem en Alexander werd ook betrokken. Die werd er, ondanks goed tactisch spel in de finale, uitgekegeld door actrice Anne-Laure Vandeputte, door een gebrek aan kennis over Nijntje.

We ontdekten ook dat Herman Brusselmans niet echt een grofgebekte droogkloot is, dat is alleen maar zijn ‘schtick’, ontdekte co-jurylid Jennifer Heylen. “Backstage is hij echt lief en geeft hij complimentjes!” Hermans bloosde zowaar en zag heel zijn imago wegsmelten.

Op dinsdag schoof intensivist Geert Meyfroidt aan en die zette meteen een sterke prestatie neer. Hij domineerde de quiz van begin tot einde, vulde telkens goed aan en werd op het einde dan ook de dagwinnaar. Met respect voor Acid, die op maandag de finaleweken al een bonus noemde, maar de finaleweken zijn nu écht begonnen.

Na de overwinning van Geert moesten Acid en Anne-Laure nog de finale uitvechten. Daarin had Acid, toch een kenner van populaire cultuur, de uitgelezen kans om zijn tegenstander uit het spel te spelen maar blokkeerde hij na ‘Darth Vader’ en ‘Obi-wan Kenobi’ op Star Wars-personages. Anne-Laure liet zich zakken en hielp hem met ‘Perth’ en ‘Sydney’ naar nul seconden.

Twee professoren

Woensdag had ‘De Slimste Mens’ naar Eriks schatting voor het eerst twee professoren als kandidaten, dankzij de toevoeging van viroloog en sekssymbool Steven Van Gucht. Die kende even een tragere start, moest achtervolgen na enkele rondes maar viel vooral op door zijn rare uitspraken bij momenten. Zo vulde hij tijdens de fotoronde waarin gezocht werd naar vogelsoorten, aan met ‘schildpad’. Twee op elkaar liggende koekjes leken op parende schildpadden. “Soms zie je dingen die er niet zijn”, aldus Erik Van Looy.

Zijn collega-professor viel op zijn beurt dan vooral op door het sprekend gemak waarmee hij de anderen op afstand hield. Hij wist bij het aanvullen vaak als beste wat er gezocht werd en overleefde met glans een aartsmoeilijke fotoronde. In de finale beet, niet onverwacht, Anne-Laure in het stof.

Om de twee professoren op te breken zou er duidelijk een behoorlijke brok intelligentie nodig zijn. Spijtig genoeg voor Steven zijn het de finaleweken en schoof op donderdagavond Arjen Lubach aan. De Nederlandse cabaretier/televisiemaker won in Nederland al eens ‘De Slimste Mens’ en stond ondanks zijn stress een lange tijd op kop tijdens de aflevering. De cruciale filmpjesronde besloot echter een voetbalvraag voor te schotelen aan de Nederlander, waar die duidelijk niets van afweet. (Nee, Kevin De Bruyne is geen Nederlander) Meyfroidt vulde goed aan en won opnieuw. Wie dit jaar wil winnen zal langs de intensivist moeten, een fikse opdracht.

Om de twee professoren op te breken was er ook een behoorlijke brok geluk nodig. In de finale kon Steven een kloof slaan, die ondanks goed quizwerk van Arjen hem de ideale positie opleverde om door te gaan naar de volgende ronde. Hij kwam als eerste aan beurt en moest maar twee goede antwoorden geven om Arjen naar huis te spelen. Hij kreeg echter een vraag over de ‘FARC’, wist maar één antwoord en moest stoppen. Arjen pakte zijn cadeau uit en vulde genadeloos aan.

De Nederlander zal maandag Antony Nti naast zich kunnen verwelkomen. Daaropvolgend komen volgende week Lisbeth Imbo, Gloria Monserez en die andere Nederlandse, Merol.

Bekijk de laatste finaleweek van 'De Slimste Mens ter Wereld' van maandag tot donderdag om 21u40 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top