Na 15 speeldagen konden slechts drie teams in 1B meer dan één opeenvolgende match winnen

Sport | De competitie in de D1B Pro League is dit weekend toe aan de zestiende speeldag. Aangezien het de laatste speeldag voor de winterbreak is, willen alle teams natuurlijk met een overwinning de feestdagen in. Maar gezien de onwaarschijnlijke onvoorspelbaarheid van de reeks, is het koffiedik kijken wie er uiteindeiljk nog een driepunter kan scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In vijftien pogingen slaagden amper drie van de acht 1B-teams erin om meer dan één opeenvolgende match te winnen. Niet geheel onlogisch zit competitieleider KVC Westerlo daarbij; zij konden al eens een reeksje neerzetten van vier opeenvolgende zeges.

Ook RE Moeskroen kon al vier keer na elkaar winnen. Zij slaagden er zo in om zich vanuit een quasi kansloze (degradatie)positie richting middenmoot te lanceren. Het derde team dat meer dan één opeenvolgende match kon winnen, was Lommel SK. De Limburgers wonnen op speeldag 5 tegen Lierse K. (3-1) en gingen dan op een diefje winnen bij RWDM (1-2). Nadien verging het de club een pak minder goed.

Alle andere teams slaagden er dus nog niet in om een zes op zes te boeken dit seizoen. Waasland-Beveren en RWDM krijgen dit weekend de kans om dat nog wel te doen. Zij wonnen hun laatste match en kunnen respectievelijk bij Lommel SK en bij Lierse Kempenzonen op zoek naar een tweede opeenvolgende zege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top