Animatiefilms kleuren de kerstvakantie in de VOD-catalogus

Kids |

De komende weken wordt het aanbod aan animatiefilms in de VOD-catalogus van Proximus duchtig uitgebreid met animatiefilms, onder andere van animatiestudio Dreamworks. Wij lichten alvast enkele films bij, zodat je tijdens de kerstvakantie altijd weet wat te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Boss Baby 1 en 2

Deze franchise over een hyperintelligente baby die de wereld moet redden, gooide wereldwijd hoge ogen. Ted en Tim Templeton zijn broers die eerst vooral onder elkaar strijden om de aandacht van hun ouders. De baby Tim gedraagt zich alleen als een volwassene, compleet met kostuum en aktetas, in het bijzijn van zijn zevenjarige broer. Maar wanneer de CEO van Puppy Co een knuppel in het hoenderhok dreigt te gooien door de rangorde van gezinsliefde te verstoren, moeten ze samen in actie schieten.

‘The Boss Baby’ en het vervolg zijn geregisseerd door Tom McGrath, die zijn strepen verdiende door mee te werken aan onder andere ‘The Ren & Stimpy Show’ en ‘Space Jam’ en later meewerkte aan Dreamworks-films als ‘Madagascar’, ‘Shrek the Third’ en ‘Megamind’. De ‘The Boss Baby’-films vormen zijn nieuwste succesfranchise.

Beide 'The Boss Baby'-films zijn van nu tot 11 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

PAW Patrol: The Movie

Wie jonge kinderen in huis heeft, kan al lang niet meer om Ryder en de acht heldhaftige pups van ‘PAW Patrol’ heen. De animatieserie is eindeloos populair en dus mocht ook een eerste langspeelfilm over de personages niet uitblijven.

In de film nemen de pups het op tegen burgemeester Humdinger, die dankzij schimmige tactieken aan het hoofd staat van Adventure City. De bezorgde teckel Liberty voorspelt dat hij chaos zal aanrichten en roept daarom de hulp in van PAW Patrol. Terwijl de burgemeester er een potje van maakt, is het aan de honden om de stad en haar bewoners te redden.

'PAW Patrol: The Movie' is nu tot 11 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

How to Train your Dragon 1, 2 en 3

De animatiefilmreeks ‘How to Train Your Dragon’ gaat over de ongewone vriendschap tussen de jonge viking Hiccup en zijn draak Toothless. In de eerste film vallen de draken het dorp van Hiccup aan. Terwijl de bewoners terug proberen te vechten, zoekt Hiccup naar alternatieve manieren om de vrede te bewaren. Hij leert over het gedrag van de draken en hoe hij ze kan temmen. Maar dan moet hij ook de rest van zijn dorp ervan overtuigen dat het mogelijk is om vreedzaam samen te leven met de draken.

‘How to Train Your Dragon’ en de twee vervolgfilms kwamen uit tussen 2014 en 2019 en werden met applaus onthaald. De combinatie van humor, actie en een pakkend verhaal over samenwerken en vriendschap, sloegen aan. De eerste film werd zelfs genomineerd voor twee Oscars.

De drie 'How to Train Your Dragon'-films zijn van nu tot 11 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Spirit 1 en 2

Deze film vertelt dan weer het verhaal over een dier dat niet getemd wil en kan worden. Spirit is een wild paard dat op een dag gevangengenomen wordt om ingezet te worden in een oorlog. Maar het paard protesteert, wat zelfs bijna tot zijn dood leidt. De artistieke tekenfilm toont prachtige beelden en vertelt een emotioneel verhaal over wilskracht en doorzettingsvermogen.

Bijna twintig jaar duurde het voor er een vervolg uitkwam op ‘Spirit: Stallion of the Cimarron’. In juni van dit jaar, na het succes van een spin-off animatiereeks over het paard Spirit, verscheen ‘Spirit Untamed’. In de stemmencast van die film horen we onder anderen Jake Gyllenhaal, Isabela Merced, Mckenna Grace, Julianne Moore en Walton Goggins.

Beide 'Spirit'-films zijn van nu tot 11 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Pieter Konijn 2

Het personage Pieter Konijn werd bedacht door natuurwetenschapster, schrijfster en illustratrice Beatrix Potter. Het eerste boek over het konijn met menselijke karaktertrekken kwam al uit in het jaar 1901 en geldt nog steeds als een literaire klassieker in Groot-Brittannië. In 2018 werd het verhaal in een modern jasje gestoken en dankzij prachtige animatie kwam Pieter Konijn helemaal tot leven op het grote scherm.

In 2021 kwam het vervolg uit op die film. Pieter Konijn woont intussen in de tuin bij Bea en Thomas, maar terwijl zij op huwelijksreis zijn, besluit hij dat het daar toch maar saai is. Hij trekt de wijde wereld in en belandt in de grote stad, waar hij bevriend raakt met een oude vriend van zijn vader. Maar heeft iedereen wel de beste bedoelingen?

‘Pieter Konijn 2’ is nu tot 11 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Croods 1 en 2

Ook ‘The Croods’ uit 2012 pakt uit met een indrukwekkende stemmencast. Nicolas Cage, Emma Stone en Ryan Reynolds prijken bijvoorbeeld op de affiche. In de film volgen we een een excentrieke familie van holbewoners. Vader Grug is overbeschermend, maar de tiener Eep wil de wijde wereld ontdekken. De grot beschermde de familie al voor verschillende natuurrampen, maar nu zou er wel eens een ramp aan kunnen komen die groter is dan ze kunnen verwachten.

De animatiefilm werd een wereldsucces en werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe. Nadat er in 2015 een spin-offserie verscheen, kwam in november 2020 de vervolgfilm ‘The Croods: A New Age’ uit. Daarin gaan de Croods op zoek naar een nieuwe vaste stek, terwijl ze zich proberen thuis te voelen in een steeds evoluerende wereld.

‘The Croods’ en 'The Croods: A New Age' zijn van nu tot 11 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ook deze films zijn van 16 december tot en met 11 januari beschikbaar in de VOD-catalogus: ‘Pieter Konijn 2’, ‘Elfkins’, ‘Monster Family’, ‘Spongebob Schiet te Hulp’, ‘De Flummels’, ‘Ainbo: Spirit of the Amazon’, ‘Trolls1, ‘Trolls Wereldtour’, ‘Antz’, ‘Bee Movie’, ‘Captain Underpants’, ‘Flushed Away’, ‘Home’, ‘Kung Fu Panda 1, 2 en 3’, ‘Madagascar 1, 2 en 3’, ‘Megamind’, ‘Monsters vs. Aliens’, ‘Mr. Peabody & Sherman’, ‘Over the Hedge’, ‘Penguins of Madagascar’, ‘The Prince of Egypt’, ‘Puss in Boots’, ‘Rise of the Guardians’, ‘The Road to El Dorado’, ‘Shark Tale’, ‘Shrek 1, 2, 3 en 4’, ‘Sinbad: De held van de zeven zeeën’, ‘Turbo’ en ‘Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top