Deze voetbalwedstrijden lieten een beklijvende indruk achter in 2021

Sport | Het jaar 2021 loopt ten einde en ook dit jaar zagen we weer heel wat wedstrijden met het nodige spektakel. Prachtige doelpunten, ongelooflijke scores, onwaarschijnlijke comebacks, het zat er allemaal in. Pickx Sports heeft voor jou een aantal wedstrijden geselecteerd die nationaal en internationaal de nodige weerklank kregen.

België-Frankrijk (Nations League)

Heel België keek uit naar deze partij. De nederlaag in de halve finale op het WK 2018 laat tot op heden nog altijd een wrange nasmaak achter bij de Rode Duivels. Zij wilden dan ook wraak nemen op de Franse buren. Dat leek te gaan lukken, maar de partij draaide uit op een nieuw trauma. België speelde een ijzersterke eerste helft en wist na goals van Yannick Carrasco (37ste minuut) en Romelu Lukaku (40ste minuut) met 2-0 de rust in te gaan. België speelde zijn beste 45 minuten in jaren, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Karim Benzema (62ste minuut), Kylian Mbappé (69ste minuut, op penalty) en Théo Hernandez (90ste minuut) zorgden voor een prachtige comeback van Les Bleus. Het was een nieuwe domper voor de Rode Duivels, die op het WK 2022 in Qatar met deze generatie nog een laatste keer voor een prijs willen gaan.

Frankrijk-Zwitserland (Euro 2020)

Frankrijk speelde een zwak EK, maar wist wel één van de meest beklijvende matchen op dat toernooi af te werken. De mannen van Didier Deschamps waren de grote favoriet voor de eindzege en dat waren ze nog meer dankzij de grote terugkeer van Karim Benzema. Hij werd jarenlang niet opgeroepen en met hem erbij leek niemand Frankrijk te kunnen afstoppen om na het WK ook het EK te winnen. In de groep des doods wisten ze Duitsland en Portugal af te houden en in de 1/8ste finales wachtte Zwitserland. De Fransen rekenden zich al rijk met deze ‘hapklare’ brok. Frankrijk kwam nog op achterstand, maar wist al snel de bakens te verzetten. In de tweede helft liepen ze zelfs uit tot 3-1, maar de Fransen gingen nadien te arrogant voetballen. Ze drukten niet meer door en Zwitserland toonde veerkracht. Ze vochten terug en het werd 3-3 en in de verlengingen werd er niet meer gescoord. In de strafschoppenreeks was het uiteindelijk Kylian Mbappé die miste en zo de uitschakeling van Frankrijk veroorzaakte.

Kroatië-Spanje (Euro 2020)

Spanje vertrok samen met Kroatië als outsider naar het EK. De twee moesten elkaar al in de achtste finales bekampen en dat zorgde voor een onverwacht spektakelstuk. Na 77 minuten leek de wedstrijd voorbij te zijn, aangezien Spanje toen met 1-3 leidde. Kroatië vocht in het slot echter terug en Mislav Orsic en Mario Pasalic zorgden nog voor de 3-3. La Roja herpakte zich in de verlengingen en het was Alvaro Morata, die tot dan bakken kritiek over zich heen had gekregen tijdens het toernooi, die voor de 3-4 zorgde. Mikel Oyarzabal zette de 3-5 eindcijfers op het scorebord. Spanje strandde uiteindelijk in de halve finales, waar Italië te sterk was.

Manchester City-Leipzig (Champions League)

Veel teams dromen ervan om in 2022 Chelsea op te volgen als winnaar van de Champions League. Met name Manchester City is er daar één van. De ploeg van Kevin De Bruyne was outstanding in de groepsfase. The Citizens beschikken over bijzonder veel aanvallende stootkracht en dat bewezen ze in de thuismatch tegen Leipzig. Het werd maar liefst 6-3. Ze moesten toen wel opboksen tegen een beresterke Christopher Nkunku, die op zijn eentje Leipzig in de partij hield met drie goals. City sloot de groep met ook nog Club Brugge en PSG af met 12 punten. De troepen van Pep Guardiola wisten maar liefst 18 keer de weg naar de netten te vinden en bewezen dat ze offensief bijzonder veel kwaliteiten hebben.

Atlético Madrid-Liverpool (Champions League)

Deze partij werd aan een geweldig hoog tempo gespeeld. Op de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League was deze match in Groep B zeker één van de meest beklijvende van allemaal. Liverpool leek aanvankelijk op weg naar een makkelijke zege nadat het met 0-2 op voorsprong was gekomen. Antoine Griezmann zorgde voor de pauze echter nog voor de aansluitingstreffer én de gelijkmaker. In de tweede helft kozen de twee ploegen volop voor de aanval. Griezmann kreeg nog rood, maar de spanning bleef lange tijd aanwezig. Het was uiteindelijk Mohammed Salah die via de stip voor de 2-3 eindstand wist te zorgen.

Lazio-Udinese (Serie A)

In de grote nationale competities waren er tientallen wedstrijden die de fans op het puntje van hun stoel lieten zitten. Lazio-Udinese was veruit één van de meest vermakelijke in de Serie A. Er vielen acht goals, drie rode kaarten en 100 speelminuten te noteren. In het Stadio Olimpico was Udinese op weg naar een zeer knappe zege, want het ging de rust in met een 1-3 voorsprong. De Romeinse club rechtte echter de rug en zorgde in de tweede helft voor een straffe comeback. Het kwam terug tot 3-3, maar even later kreeg Patric een rode kaart. Udinese kon op zoek gaan naar de winnende treffer, maar zij zagen met Nahuel Molina ook een speler worden uitgesloten. Lazio kwam na 78 minuten op 4-3 en zorgde zo voor een sensationele terugkeer. Het slotwoord was echter voor Udinese, dat in de 99ste minuut via de Duitser Tolgay Arslan alsnog de 4-4 scoorde. In de 100ste minuut kreeg Walace nog een rode kaart bij Udinese. Zo werd deze partij op slag legendarisch in de Serie A.

KV Oostende-Union SG (Jupiler Pro League)

In de Jupiler Pro League kregen we ook enkele interessante wedstrijden voor de kiezen. Op de vijftiende speeldag maakte Union SG brandhout van KV Oostende. De Brusselaars gingen de rust in met een 1-4 voorsprong en na de pauze wisten ze daar nog drie treffers aan toe te voegen. Deniz Undav, dé revelatie van dit seizoen in de Belgische competitie, was de grote held van de avond door maar liefst vier keer de weg naar de netten te vinden. Union SG verdient alle lof voor de huidige prestaties, want zij serveerden in 2021 bij momenten het allerbeste voetbal dat er te zien was op de Belgische velden.