Na het driepunterrecord is het terug volle concentratie voor Stephen Curry

Basketbal |

Stephen Curry heeft sinds woensdag het record te pakken van meeste driepunters in de NBA. De point guard van de Golden State Warriors kan deze verwezenlijking eindelijk van zijn lijstje afvinken en wordt hierdoor ook officieel tot één van de beste NBA-spelers gerekend. Nu wordt het zaak om opnieuw de concentratie te vinden op het veld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Stephen Curry had ongeveer vijf minuten tijd nodig om, via twee driepunters, het record van NBA-legende Ray Allen te breken. Dat record claimde hij gisteren in Madison Square Garden in New York nadat hij zich er al wekenlang naartoe had gewerkt en de druk op zijn schouders steeds groter werd.

Met dit record op zak, staat het eindelijk ook zwart op wit: Stephen Curry is één van de beste spelers uit de NBA-geschiedenis. En dat mocht ook gevierd worden: na de wedstrijd tegen de Knicks, de gewonnen werd (96-105), zocht Curry voorgenoemde Ray Allen op, die andere NBA-legende Reggie Miller en zijn vader Dell Curry om knuffels uit te delen.

Spektakelwaarde

Stephen Curry speelt sinds oktober 2009 in de NBA. Hij viel als jonge knaap meteen op met zijn goede vrije worpen en zijn talent om driepunters aan de lopende band te scoren. Die driepunters waren tot voor de komst van Curry in het vergeethoekje geraakt in de NBA, maar dankzij de geweldige shots van Curry zag elk basketteam het potentieel er dus plots weer van in.

Ook de bonzen van de NBA zagen Stephen Curry graag komen. De point guard gaf de competitie met zijn driepunters immers een hogere spektakelwaarde mee en de man ontpopte zich gaandeweg steeds meer tot een showman, op en naast het veld. Die showman had 789 wedstrijden nodig om het record van 2973 driepunters te behalen. Dat record stond tot voor kort op naam van Allen, maar die had er wel 1300 wedstrijden voor nodig.

Een last van zijn schouders

Nu Curry het prestigieuze record te pakken heeft, vermoeden kenners en critici dat er een last van zijn schouders is gevallen. Curry ging de voorbije weken immers gebukt onder de toenemende druk van het nakende record en was naar verluidt niet helemaal zichzelf tijdens de voorbije wedstrijden.

Coach Steve Kerr bevestigde in de Amerikaanse media dat het de laatste weken wat moeizamer ging bij Curry. “Ik denk dat hij de laatste weken iets te hard zijn best deed om het record te breken. Er valt ongetwijfeld een last van zijn schouders nu hij het beet heeft, net als voor het hele team”, aldus Kerr.

Dat team is heer en meester in de NBA. De Golden State Warriors hebben dit seizoen al 23 keer gewonnen en slechts vijf keer verloren. Als de Warriors op dit elan kunnen verder gaan, zullen ze het heel ver kunnen schoppen. Bovendien maakt Klay Thompson binnenkort zijn rentree. De getalenteerde shooting guard van de Warriors is sinds 2019 uit met een knieblessure maar popelt om er met de Golden State Warriors een geslaagd seizoen van te maken.

Volg de NBA-wedstrijden het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Zaterdag 18 december
  • Boston Celtics - Golden State Warriors: vanaf 01u30 op Eleven Sports 2 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top