Deze anekdotes werpen een ander licht op ‘La La Land’

Films | Vijf jaar geleden kwam de film ‘La La Land’ in de zalen, die het grote publiek ontroerde. De muzikale komedie oogstte veel succes, maar toch heb je wellicht nog niet alles gehoord over de film. Proximus Pickx onthult enkele sappige anekdotes vanop de set van ‘La La Land’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgesloten snelweg

De openingsscène droeg ongetwijfeld bij aan het succes van de film. De musical start met zangers en dansers die de song ‘Another Day of Sun’ te berde brengen op een snelweg in Hollywood. De scène is op zich al indrukwekkend, maar is nog krankzinniger als je weet hoe hij is opgenomen: niet voor een green screen in één of andere studio, maar op een echte snelweg. De productie moest een stuk snelweg in Los Angeles afsluiten voor de scène. Niet minder dan 150 dansers werden ingezet op deze snikhete dag. Chapeau !

Ryan Gosling en de piano

Sebastian, het personage van Ryan Gosling, is een jazzliefhebber die ervan droomt om zijn eigen club te openen en het pianospel in de vingers heeft zoals geen ander. Je zou denken dat – zoals in menig Hollywoodproductie – een stand-in de pianoscènes voor zich zou nemen, of dat de pianoklank achteraf onder de beelden is gezet, maar niets is minder waar. Het is wel degelijk Rosling zelf die de ontroerende pianostukken heeft gespeeld. De acteur leerde in amper drie intensieve maanden piano spelen. John Legend himself, die een rol heeft in de film als muzikale partner van Sebastian, was naar eigen zeggen diep onder de indruk en “jaloers” op de beheersing die Gosling aan de dag legde. Legend speelt al sinds zijn vierde piano.

De uitspraken van Eva Mendes

Gosling speelde op het witte doek al vaak een passioneel koppel met Emma Stone. Maar in het echte leven is de acteur al tien jaar getrouwd met de ravissante Eva Mendes. Het acteurskoppel speelde al samen op de set van ‘The Place Beyond the Pines’. Mendes had geen rol in ‘La La Land’, maar had wel invloed op de film. Sommige tekstpassages van Gosling waren geïnspireerd op zijn vrouw. Zij zou als eerste de woorden “L.A. worships everything and values nothing” in de mond genomen hebben. De uitspraak noopte hoofdrolspelers Mia en Sebastian tot reflectie in de film. In de originele versie spreekt Gosling tot twee maal toe over "pishy caca", een Jiddische uitdrukking die ‘dwaasheid’ of ‘flauwekul’ betekent. Ook die komt eigenlijk van zijn vrouw.

De hond van de weduwe van Gene Kelly

‘La La Land’ is een ode aan Hollywood en de oude muzikale komedies. De film bevat vele referenties, onder meer aan ‘Singin’ in the Rain’. Als eerbetoon aan deze grote klassieker stonden Stone en Gosling erop om de weduwe van Gene Kelly te ontmoeten. De twee mochten het originele script van ‘Singin’ in the Rain’ inkijken, voorzien van notities van Kelly himself! Maar een ongeluk is snel gebeurd: de hond des huizes ontsnapte door een moment van onoplettendheid van de acteurs. Damien Chazelle en Ryan Gosling achtervolgden het huisdier, en konden hem gelukkig veilig en wel herenigen met zijn baasje, die met de schrik vrijkwam.

De tapdansscène

Hoe kan je de muzikale komedies van weleer eren zonder een tapdansscène? De scène is wellicht één van de beroemdste van ‘La La Land’: Emma Stone en Ryan Gosling dansen op een heuvel met een weergaloos uitzicht op Hollywood. Damien Chazelle stond erop dat er gefilmd werd bij zonsondergang, wanneer de hemel gekleurd is en het daglicht nog net voldoende doorschemert. De filmcrew had een tijdvenster van amper een halfuur om het idyllische decor op beeld vast te leggen. Om de scène helemaal op te nemen hadden ze drie zonsondergangen nodig, wat betekent dat de scène in slechts anderhalf uur gedraaid werd. De twee acteurs waren zeer goed voorbereid: ze hadden de scène meermaals gerepeteerd.

'La La Land' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top