Ooit wou Ricky Gervais een popster worden

Films |

Iedereen kent Ricky Gervais als een gevierd acteur, regisseur en comedian. Maar wist jij dat de man in zijn jonge jaren eigenlijk liever popster wou worden? Proximus Pickx trok uit op onderzoek en ontdekte dat Ricky Gervais voor heel even een prille muziekcarrière had. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ricky Gervais is een bekende naam in Groot-Brittannië en ver daarbuiten. Hij stond op de planken in tal van producties, nam zowel voor als achter de camera's plaats en liet bovendien heel wat mensen lachen met zijn grappige comedyshows. Toch was dit niet gepland, want Gervais wou immers eerst dolgraag popster worden.

Als tiener had hij een fascinatie voor muziek en daarom kocht hij op zijn 14e zijn eerste gitaar. Dat instrument bezorgde de jonge Gervais echter kopzorgen, of beter gezegd 'handzorgen'. Gervais vertelde aan de Daily Express namelijk dat de jonge versie van zichzelf “te zachte handen” had om gitaar te spelen. Hoe langer en hoe meer hij het instrument vasthield, hoe meer het naar verluidt pijn deed. Dat frustreerde de jonge Gervais enorm, na maandenlang te hebben geoefend, slaagde hij erin om vlot te gitaar te kunnen spelen.

‘Seona Dancing’

De muzikale ontdekkingstocht van Ricky Gervais ging verder en in de jaren tachtig van de vorige eeuw experimenteerde Gervais met een nieuw opkomend muziekgenre, genaamd synthpop. Dat deed hij samen met Bill Macrae, een studiemakker aan de Londense universiteit waar Gervais toen schoolging. Samen brachten Gervais en Macrae een demoplaat uit met maar liefst zestien nummers die het duo opstuurde naar London Records. Die vonden de demo goed klinken en boden de twee studenten zelfs een platencontract aan. Helaas voor hen verkocht ‘Bitter Heart’ en ‘More to Loose’, twee singles van hen, niet genoeg om hun muziekcarrière te lanceren.

Dat beide heren in de eerste plaats werden opgemerkt door de muziekstudio en bescheiden succes hadden, schreef Gervais toe aan “beginnersgeluk”. Gervais verklaarde later dat het misschien geen goed idee was om de droom van popster na te jagen, in plaats van zich te concentreren op het muzikant zijn.

Beroemdheid geen drijfveer

Enkele jaren na zijn muzikale escapades, had Ricky Gervais eindelijk zijn ding gevonden. Hij zou voortaan schrijver-regisseur achter de schermen werken en schreef naarstig aan zijn hitserie ‘The Office’ die sinds 2005 de wereld veroverde. Vier jaar later verscheen hij opnieuw op de planken met zijn eigen film ‘The Invention of Lying' (2009) waarin hij ook de hoofdrol speelde. In 2013 speelde hij de hoofdrol in de komische dramareeks ‘Derek’ die hij ook zelf schreef, net als in 2019 toen hij de Netflix-hitserie ‘After Life’ op de wereld losliet.

Je leest het goed: Ricky Gervais is het creatieve genie achter heel wat topverhalen en hierdoor werd de man alsnog een heuse beroemdheid. Dat is echter niet zijn drijfveer, vertelt hij zelf. “Het stoort me om alleen als beroemdheid bekend te staan. Ik weet dat ik beroemd ben, maar ik ben dat geworden om iets”, klinkt het.

‘After Life’

In 2022 schittert Ricky Gervais in het laatste seizoen van Netflix-serie ‘After Life’. In deze serie volgen we hoe Tony, gespeeld door Ricky Gervais, rouwt om de dood van zijn vrouw Lisa die gestorven is aan kanker. Tony is zodanig depressief dat hij zelfs voor even overweegt om uit het leven te stappen. Dat doet hij gelukkig niet want hij heeft een betere manier gevonden om met zijn verdriet om te gaan: iedereen rondom hem laten afzien onder het mom van zijn rouwproces en dat om wraak te nemen op het leven.

Ontdek de eerste twee seizoenen van ‘After Life’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top