Julien De Sart regisseert AA Gent richting de top van het klassement

Jupiler Pro League | De achttiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Zoals elke maandag schuift Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend naar voren.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Julien de Sart

AA Gent heeft de smaak te pakken en boekte weer een overwinning. Julien De Sart scoorde het winnende doelpunt tegen KRC Genk en bevestigt daarmee nog eens zijn blakende vorm. AA Gent voetbalde zo een 12 op 12 bij elkaar, waardoor ze zijn opgeklommen naar de zesde plaats in het klassement. De Buffalo’s ontpoppen zich steeds meer als een grote kandidaat voor de top vier.

Het doelpunt van het weekend: Faïz Selemani

KV Kortrijk en OHL eindigden de partij elk met tien spelers. KV Kortrijk opende de score, maar OHL sloeg terug. In het slot van de wedstrijd wist Faïz Selemani echter de winnende treffer te scoren. De flankaanvaller deed dat op zeer knappe wijze. Hij liet met een schitterende knal in de rechterbovenhoek de Leuvense doelman kansloos. Selemani was in 18 wedstrijden zo al goed voor 8 goals en 3 assists.

Het cijfer van het weekend: 3

Voor Standard stond het afgelopen voetbalweekend in het teken van het cijfer drie. De Rouches behaalden de drie punten op het veld van Antwerp, waardoor ze niet meer naar de onderste plaatsen moeten kijken. De Luikenaars wisten ook drie keer te scoren op het veld van Antwerp en het was de eerste keer dit seizoen dat dit Standard lukte binnen de 90 minuten. De laatste keer dat Standard drie keer wist te scoren, dateerde al van 18 april. Toen werd er in eigen huis met 3-0 gewonnen van Beerschot.

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top