Messias realiseert ongezien voetbalsprookje bij AC Milan

Serie A | Bij AC Milan dromen ze dit seizoen van de landstitel. De club strijdt met Napoli en Inter om het kampioenschap en zette sinds vorig jaar de weg naar boven in. Eén van de meeste opvallende spelers is ongetwijfeld Junior Messias. Hij komt uit het niets boven water bij AC Milan. Kan hij zondag om 20u45 tegen Napoli nog meer geschiedenis schrijven?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Junior Messias zette zijn eerste stappen als voetballer in Brazilië. In 2011 trok hij naar Italië, waar hij ging spelen voor het onbekende Casale. Op zijn 20ste was hij naar Italië gekomen om een mooi leven te hebben in Europa. Voetballen was bijzaak. Hij oefende heel wat jobs uit.

Van arbeider tot profvoetballer

Hij recycleerde bakstenen (aan 20 cent per steen), deed afbraakwerken en hij leverde huishoudelektro zoals wasmachines en vaatwassers aan huis. Via zijn Peruviaanse baas kon hij bij diens club gaan spelen, waar hij ook de grote baas was. Messias liet een geweldige indruk achter en scoorde de ene na de andere goal.

De Italiaanse vierdeklasser Fossano bood hem een contract aan ter waarde van 700 euro per maand, maar hij weigerde. Zijn job als koerier leverde immers 1.200 euro per maand op. Nadat zijn verblijfsvergunning in 2015 helemaal in orde was gekomen, kon hij meteen tekenen bij Casale. Bij de vijfdeklasser verdiende hij 1.500 euro per maand. Messias zette vanaf dan alles op het voetbal en in 2018 speelde hij voor derdeklasser Gozzano.

In januari 2019 veranderde zijn leven helemaal, toen toenmalig tweedeklasser Crotone hem kocht. In de Serie B trof hij 6 keer raak in 36 wedstrijden en de aanvallende middenvelder loodste zijn team naar de Serie A. Zo speelde hij plots op het allerhoogste niveau en daar deed hij het voortreffelijk met 9 treffers in 36 matchen.

Doelpunt in de Champions League

Het voetbalsprookje werd nog mooier toen AC Milan zich meldde. De club van Alexis Saelemaekers huurt hem voor 2,6 miljoen euro en heeft ook een aankoopoptie van 4 miljoen euro. Door een blessure kon hij pas eind oktober zijn debuut maken voor de Italiaanse topclub. De ondertussen 30-jarige Messias heeft zijn start in Milaan alvast niet gemist.

Hij scoorde al twee keer in de Serie A en op 24 november 2021 kwam zijn droom uit. Hij scoorde op het veld van Atlético Madrid de winning-goal in een topwedstrijd in de Champions League. “Zoals de coach het al zei, ik ben bij AC Milan omdat ik dat verdien. De tijd van sprookjes is voorbij”, zei hij aan Sky Sport Italia. De volgende droom is de nationale ploeg van Brazilië. Een selectie voor de Goddelijke Kanaries zou het voetbalsprookje, zo kunnen we het toch echt wel noemen, compleet maken. Messias is een voorbeeld van talent in combinatie met veel doorzettingsvermogen.

Wedstrijden van speeldag 18 op Eleven:

Vrijdag 17 december
Zaterdag 18 december
Zondag 19 december
Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top