Opvallend: Westerlo belandde na afgelasting - via de connecties van De Roeck - nog op Neerpede

Sport | Vrijdagavond werd ietwat verrassend de topper tussen RWDM en KVC Westerlo uitgesteld. Een laagje sneeuw had vooral de middenstrook van het veld in het Edmond Machtensstadion moeilijk bespeelbaar gemaakt waardoor ref Brent Staessens een klein uur voor de aftrap besliste om de match niet te laten doorgaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bezoekers van Westerlo hadden er evenwel net een stresserende busrit achter de rug, want de spelersbus was - hoe kan het ook anders op een vrijdagavond - in de files beland waardoor de competitieleider nog niet zo lang in Molenbeek was toegekomen toen Staessens de match aflaste.

Om niet meteen terug de bus op te moeten richting de Kempen én om toch nog iets van die 'verloren' vrijdagavond te maken, poogde coach Jonas De Roeck om via zijn contacten op Neerpede toch nog aan een voetbalveld te komen waarop zijn spelers zich nog even konden uitleven.

De Roeck slaagde, dankzij zijn verleden bij RSC Anderlecht, in zijn opzet en kon de buschauffeur richting het oefencomplex van RSCA sturen. Daar speelden de Kempenaars dan, volgens Gazet van Antwerpen, nog een kort onderling oefenduel alvorens weer naar het Kuipje te reizen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top