De beste sportdocumentaires van 2021

Nu 2021 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op de sportdocuseries die het afgelopen jaar hebben gekenmerkt. Voetbal, Formule 1, basketbal... Hier zijn een paar programma's die je meenemen achter de schermen van je favoriete sport.

Whistle to Whistle

Hij leidt ons nationale team sinds 2016 en werkt er hard aan om de Rode Duivels naar het hoogst mogelijke niveau te tillen. In 'Whistle to Whistle' vertellen de familie en collega's van Roberto Martinez over de man achter de coach. Voor het eerst sinds zijn komst naar ons land krijgen we een blik in het succesverhaal van de Catalaan, een groot tacticus van de sport en een gepassioneerd en gewaardeerd visionair.

'Whistle to Whistle' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Formula 1: Drive to Survive – Seizoen 3

Sinds 2019 volgen de camera's van Netflix' documentaireserie ‘Formula 1: Drive to Survive’ de coureurs, managers en teameigenaren van het wereldkampioenschap Formule 1. Het derde seizoen gaf de kijkers een blik achter de schermen van het seizoen 2020, dat ernstig werd verstoord door de coronacrisis. De docureeks heeft zoveel succes dat de sport zelf op alsmaar meer fans kan rekenen. In dezelfde categorie is ‘Schumacher’ ook een aanrader. De documentaire schetst het beeld van de wereldberoemde 52-jarige Duitse coureur, wiens gezondheidstoestand nog steeds geheim is.

Ontdek ‘Formula 1: Drive to Survive’ en ‘Schumacher’nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Pelé

Dit Braziliaans voetbalicoon werd in 2021 ook het onderwerp van zijn eigen documentaire. Aan de hand van archiefbeelden en interviews vertelt de film over de indrukwekkende carrière van Pelé, de man die Brazilië zonder aarzelen een "nationale held" zou noemen. Pelé zei zelf dat hij blij was om zijn herinneringen te herbeleven dankzij de documentaire en zo terug te blikken op de mooiste momenten uit zijn carrière. Ook zijn voormalige ploegmaten, goede vrienden en andere belangrijke persoonlijkheden uit zijn tijd komen spreken over het voetbalicoon. Dit is een documentaire die je meteen zal boeien, of je nu een fan bent van de Braziliaan of niet.

Ontdek ‘Pelé’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

UNTOLD

‘UNTOLD’ werd afgelopen zomer uitgebracht op Netflix en is een serie van vijf documentaires. In elke aflevering wordt teruggeblikt op een grote gebeurtenis in de geschiedenis van basketbal, boksen, tennis, hockey en atletiek. In volgorde kijkt de serie naar de vechtpartij tijdens een NBA-wedstrijd in 2004 tussen de Detroit Pistons en de Indiana Pacers, de strijd binnen en buiten de ring van bokser Christy Martin, de inspirerende reis van Caitlyn Jenner, het verhaal van de Danbury Trashers, de bad boys van het ijshockey, en tot slot Mardy Fish, de getalenteerde Amerikaanse tennisser wiens geestelijke gezondheidsproblemen zijn carrière veranderden.

Ontdek ‘UNTOLD’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Tony Parker: The Final Shot

In zeventien seizoenen bij de San Antonio Spurs, heeft Tony Parker vier NBA titels gewonnen. Deze documentaire volgt de carrière van de grootste Franse basketballer aller tijden, van zijn begindagen op het veld tot zijn huidige leven als ondernemer. De film, geregisseerd door journalist Florent Bodin, gaat ook in op de stalen mentaliteit van deze buitengewone atleet, wiens ruwe talent in combinatie met hard werken hem in staat heeft gesteld de top te bereiken en daar te blijven.

Ontdek ‘Tony Parker: The Final Shot’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Sport

Bekijk alles
Top