Dit is de meest gestreamde muziek van 2021 volgens Spotify Wrapped

Muziek |

De laatste maand van het jaar is al even ingezet, dus daar komen ook de eindejaarslijstjes aan. Iedere gebruiker van muziekstramingsplatform Spotify kon al zijn eigen persoonlijke “Wrapped” bekijken, met het overzicht van de artiesten, liedjes en genres die door hen het meest beluisterd waren. Dit is de globale lijst met de meest gestreamde muziek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De artiesten

Bad Bunny bracht dit jaar niet eens een nieuw album uit, maar de Puerto Ricaanse reggaetonzanger is toch wereldwijd de meest gestreamde artiest van 2021 op het platform. Hij verzamelde een duizelingwekkende 9,1 miljard streams. Op twee staat de pop- en countryzangeres Taylor Swift, die door problemen met haar label haar albums in nieuwe versies aan het uitbrengen is. En dat kunnen de fans duidelijk smaken, ze staan voor 100 procent achter hun idool.

Op de derde plaats stellen we vast dat de supersterren van de K-pop BTS hun wereldwijde triomftocht verderzetten. Op vier en vijf vinden we de immer populaire Drake en Justin Bieber terug.

De nummers

Bij de meest gestreamde nummers zien we een paar nieuwe namen opduiken. Olivia Rodrigo geldt dit jaar als dé rijzende ster in de muziekwereld en dat bevestigt ze hier. ‘drivers license’ staat op nummer één, ‘good 4 u' op nummer vier. Op twee staat ‘MONTERO (Call Me By Your Name)’ van het ook nog vrij jonge hiphopfenomeen Lil Nas X. Op de derde plaats staat ‘STAY’, de energieke samenwerking tussen The Kid LAROI en Justin Bieber en op vijf vinden we popprinses Dua Lipa met ‘Levitating (feat. DaBaby)’.

De albums

Ook in de lijst met de meest gestreamde albums is Olivia Rodrigo dominant. Het bitterzoete debuut ‘SOUR’ prijkt op één. Op twee vinden we de funky pop van Dua Lipa en haar ‘Future Nostalgia’. Op drie staat nog een bekende naam: Justin Bieber met het album ‘Justice’. Op vier komen we voor het eerst singer-songwriter Ed Sheeran tegen met zijn nieuwste plaat ‘=’ en last but not least luisterden we met z’n allen massaal naar ‘Planet Her’ van Doja Cat, die de laatste jaren ook aan een enorme opmars bezig is in de pop- en r&b-wereld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top