6 typisch Franse elementen in ‘Emily in Paris’

De fonkelende romantische Netflix-serie ‘Emily in Paris’ laat je proeven van het leven in Parijs door de ogen van de Amerikaanse Emily (Lily Collins).

Er zitten hier en daar stereotypen verwerkt in de show, maar er zijn ook heel wat authentieke Franse elementen. Lees verder om ze te ontdekken.

Lunch is écht zo belangrijk

Het hoofdpersonage Emily (Lily Collins) gaat geregeld lekker lunchen op een werkdag. Wist je dat het illegaal is in Frankrijk om achter je bureau te lunchen? Eten en ontspannen is belangrijk en een typische lunch duurt dan ook al gauw een uurtje.

Franse acteurs met echte Franse dialogen

‘Emily in Paris’ bingen, dat is toch een klein beetje je Frans opfrissen. De dialogen tussen de Franse personages zijn echt in het Frans en ook de acteurs komen echt uit Frankrijk. Emily's love interest en buurman Gabriel wordt bijvoorbeeld gespeeld door Lucas Bravo, een Frans acteur en model. De vriendin van Gabriel, Camille, wordt vertolkt door Camille Razat, een Franse actrice en model voor onder andere Cartier en Louis Vuitton.

Ook voor de rol van Emily’s collega en uiteindelijk vriend Julien werd een echte Fransman gecast: Samuel Arnold. Tot slot neemt de bekende Franse acteur William Abadie, die ook in Amerikaanse series als ‘Gossip Girl’ en ‘Sex and the City’ verscheen, de rol van Emily’s baas Antoine voor zijn rekening.

Roken na de fitness

Lucas Bravo, de Franse acteur die Gabriel speelt, zei in een interview met People dat er een cliché in de serie was dat echt klopte. Fransen zouden na hun gezonde inspanning in de fitness meteen een sigaret opsteken. Bravo was verbaasd dat de maker van de serie, Darren Star, zo’n detail had opgemerkt en in de show had gestopt. Hij kon er eens goed mee lachen!

Café life

Al die koffietjes op terrasjes in ‘Emily in Paris’: het ziet er zo gezellig uit! En … het klopt nog ook. ’s Ochtends snel ergens neerploffen voor een koffie en een croissant als ontbijt hoort gewoon bij de Parijse cultuur en manier van leven. En ja, die croissants, ‘baguettes’, ‘pains au chocolat’ … zijn echt zo lekker als ze in de serie lijken!

Mode

Parijs is een modestad en ook in ‘Emily in Paris’ wordt dat uitgespeeld. In Chicago kleedt Emily zich eerder onopvallend, maar eens ze de Franse hoofdstad betreedt, is het tijd voor kleurrijke kleding en stoffen met speciale patronen. De andere vrouwen in de serie zien er ook altijd piekfijn uit, wat een inspiratie!

Don't say cheese

Niet letterlijk natuurlijk, want de Fransen hebben de beste kazen. Maar lachen naar mensen die ze niet kennen op straat, dat doen ze liever niet, in tegenstelling tot in de Verenigde Staten. In Frankrijk vinden ze het eerder onbeleefd als je zomaar naar iemand lacht, en Emily zal dat geweten hebben. Haar manager vertelt haar: “If you keep smiling like that, people will think you are stupid.”

Tot slot: het tweede seizoen van ‘Emily in Paris’ zou nog meer Frankrijk ademen. We zijn benieuwd!

Ontdek nu zelf de Franse elementen in het eerste seizoen van ‘Emily in Paris’ op Netflix en spot er later dit jaar nog meer in het tweede seizoen.

Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) vind je hier terug. Meer over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top