Lierse Kempenzonen kon zondagavond in extremis een puntje uit de brand slepen tegen Lommel SK. De Pallieters kwamen in eigen huis 2x op achterstand, maar slaagden er toch nog in om evenveel keer tegen de scoren. Een gewonnen puntje na een (te) matige pot voetbal.
De eerste helft tegen Lommel was misschien wel de minste prestatie die Lierse Kempenzonen dit seizoen al afleverde. Het gros van de sterkhouders leek met lood in de benen te voetballen.

Geheel onlogisch is dat natuurlijk niet. Lierse Kempenzonen kon - ondanks de beperkte financiële middelen - afgelopen zomer toch heel wat mooie namen naar het Lisp halen, maar bij de meeste van die jongens zat er toch wel een addertje onder het gras. En dat addertje lijkt nu z'n kop boven het gras te steken in de vorm van fysieke en mentale vermoeidheid na een slopende heenronde.

Vermoeide as

De sterke Belgische as die ijzersterk aan het seizoen begon, lijkt nu de gevolgen te dragen van een acuut gebrek aan speelminuten in het vorige seizoen. Schuermans was toen maanden out met een achillespeesblessure (net als Naessens) terwijl jongens als Maes, Schouterden, S. Limbombe en Poelmans amper speelden bij hun vorige club. De boost van het seizoensbegin lijkt zich dan ook nu te vertalen in een fikse (maar logische?) terugval.

Daarnaast zijn er ook twee basisspelers die zowat het tegenovergestelde meemaakten. Hendrickx en Abdallah kwamen zonder noemenswaardige vakantie aan op het Lisp omdat ze lang door moesten spelen in de zomer. Hendrickx speelde in juni, juli en zelfs augustus nog gewoon zijn wedstrijden in IJsland terwijl Abdallah tot mei (quasi alles) speelde bij het Luxemburgse Hesperange waarna hij op stage vertrok met de nationale ploeg van Madagascar. Toen de spits zich bij Lierse Kempenzonen aanbood voor zijn eerste training had hij welgeteld vijf vakantiedagen gehad.

Hard werken

Voeg daar nog eens aan toe dat geen enkele 1B-ploeg al zo vaak moest knokken tegen een achterstand dan Lierse Kempenzonen (10x) en dan lijken de redenen voor het winterdipje niet ver te zoeken. Met nog belangrijke wedstrijden bij Virton en thuis tegen RWDM op de agenda wacht er de Pallieters evenwel nog een zwaar tweeluik.

Afwachten of de sterkhouders de rug nog kunnen rechten en de fans van Lierse Kempenzonen nog een mooie eindejaarsperiode kunnen schenken met nog minstens één zege.