Gouden Nina Derwael straalt in eerste ‘Dancing With The Stars’

Zaterdagavond is de aftrap van het derde seizoen van ‘Dancing With The Stars’ gegeven. Acht kandidaten brengen er wekelijks hun beste dansprestaties in verschillende dansstijlen. Juryleden Wim Vanlessen, Joffrey Anane, Joanna Leunis en Jan Kooijman beoordelen wekelijks de prestaties van de dansers. Presentatoren Kat Kerkhofs en Gert Verhulst leiden de show in goede banen.

De meest opvallende kandidaat van het seizoen is ongetwijfeld Delphine van Saksen-Coburg. De prinses danste voor de eerste show een Weense Wals met partner Sander. De royal bracht het er vrij goed van af, al is er nog wat werk aan de winkel. “Er is nog ruimte voor verbetering, maar je levenservaring geeft je voorsprong op de anderen. Je wil verhalen vertellen en dat maakt me nieuwsgierig om meer te zien van jou”, zei jurylid Jan Kooijman. Delphine behaalde uiteindelijk 22 punten en eindigde zo op de voorlaatste plaats.

De laatste plaats was voor zwemmer Pieter Timmers en zijn partner Natascha. De naar eigen zeggen ‘houterige’ Timmers kon de jury niet helemaal overtuigen met zijn quickstep. Jan Kooijman had voor de zwemmer zowel goed als slecht nieuws te melden na zijn prestatie. “Het goede nieuws is dat je een sporter bent en dat je het gewoon bent om heel hard te trainen. Je bent ook muzikaal. Het slechte nieuws is dat dit nog niet zo heel erg goed was. Het zag er een beetje ongemakkelijk uit.”

Seksuologe Lotte Vanwezemael danste een sensuele rumba met haar partner Frank en behaalde daarmee 24 punten. Dat leverde haar een zesde plaats op.

Ex aequo's

Ster van de avond was met zekerheid Gymnaste Nina Derwael. Met een topscore van 32 punten eindigde Derwael op de eerste plaats. Samen met haar partner Simone kon ze de jury helemaal bekoren met een Argentijnse Tango. Daarbij kwam haar ervaring in het turnen goed van pas voor de indrukwekkende lifts. “Je durft en doet dingen die normale mensen niet zouden kunnen of durven. Dit was echt indrukwekkend. Wij zien nu al dat je alles kan dus ik zou vooral jouw emotionele kant willen pushen: het inleven en voelen”, zei jurylid Joanna.

De avond bracht meteen ook twee ex aequo’s met zich mee. Nina Derwael werd op plaats twee gevolgd door zowel Yemi Oduwale als Nora Gharib. Yemi danste met partner Laura een indrukwekkende samba, dixit Jan Kooijman. Wel moet Yemi zijn mond dicht leren houden tijdens het dansen, voegde het jurylid toe. Zij haalden met 27 punten evenveel als Nora en partner Adrian. Die laatsten dansten een zeer energieke chachacha.

Het tweede ex aequo was voor zanger Metejoor en Tiktokker Jonatan Medart met beiden 25 punten. Metejoor danste een vurige paso doble met Margot. Jurylid Wim vond zijn prestatie indrukwekkend maar miste wat vloeiendheid tussen de danspassen. TikTok-fenomeen Jonatan Medart pakte de hele studio in met zijn freestyle met Björk. “Dit was goed. Je hebt muzikaliteit, dynamiek en je kan iets overbrengen op het publiek”, aldus Jan Kooijman.

Tijdens de eerste aflevering werd nog niemand naar huis gestuurd. Vanaf volgende week zal dat wel het geval zijn. Dan beslissen zowel de jury als de kijkers thuis over het lot van de kandidaten.

Bekijk ‘Dancing With The Stars’ op zaterdag om 19u50 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Films

Bekijk alles
Top