Deze programma's en films mag je deze week echt niet missen!

Films | Zoals elke week pluist Proximus Pickx de zendschema's van alle televisiezenders uit om je de beste films en televisieprogramma's van deze week te tonen. Wat spanning, een beetje humor en zelfs wat avontuur... er is voor ieder wat wils!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: 'The Living Daylights'

In deze Bond-film moet 007 deelnemen aan een gevaarlijke missie in Bratislava. Hij moet daar in het grootste geheim de Russische generaal Koskov, een invloedrijk lid van de KGB, helpen om over te lopen naar het Westen. Nadat hij ternauwernood aan de dood kon ontsnappen, komt Koskov veilig in Londen aan. Daar wordt echter duidelijk dat Koskov is overgelopen omdat hij zich bezighoudt met zeer onfrisse praktijken... Bond besluit naar Bratislava terug te keren om de hele zaak uit te pluizen maar raakt verstrikt in een web van intriges dat hem zelfs tot in Afghanistan brengt.

'The Living Daylights' is op meerdere vlakken een uitzonderlijke Bond-film. Waar Roger Moore in vroegere Bond-films een flamboyante spion neerzette, introduceerde acteur Timothy Dalton voor het eerst een getormenteerde, donkere, maar gevoelige Bond die soms zijn emoties durft te tonen. Zo verliest hij bijna controle over zijn emoties wanneer een collega-spion wordt vermoord op een kermis in Wenen. De slechteriken in deze film zijn ook niet te versmaden, met de ijskoude huurmoordenaar Necros op kop. Enkele Bond-kenners noemen deze rol van de Duitse acteur Andreas Wisniewski "een van de meest memorabele Bond-slechteriken ooit".

Bekijk ‘The Living Daylights’ op maandag 6 december om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: 'Op slot'

In deze driedelige reeks onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land. Hij praat onder meer met de politieke verantwoordelijken over het beheer van de crisis. Ook ondernemers die lijden onder de lockdown en de daaropvolgende maatregelen komen aan het woord. Van Droogenbroeck gebruikt hun getuigenissen en nieuwsbeelden uit het VRT-archief om een reconstructie te maken van de periode tussen maart en eind september 2020.

Het is niet eenvoudig om een reconstructie te maken wanneer de feiten nog zo vers in het geheugen liggen, maar journalist Michaël Van Droogenbroeck slaagt er toch in om er een onderhoudende documentaire van te maken. Het programma biedt ook een zeldzame blik achter de schermen van de politieke beslissingen die nodig waren om de eerste coronagolven een halt toe te roepen.

Bekijk ‘Op slot’ op dinsdag 7 december om 21u20 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: 'Darkest Hour'

In mei 1940 moet de Britse premier Neville Chamberlain aftreden onder druk van de oppositie. Na enige discussie schoven de meerderheidspartijen Winston Churchill, toen minister van Marine, naar voren als oorlogspremier. Hij krijgt de aartsmoeilijke opdracht een eenheidsregering te vormen die ten strijde trekt tegen de Duitse agressor.

Deze film is in feite een biografische prent over oorlogspremier Winston Churchill en toont hem als een meester van de retoriek. Sommige uitspraken uit zijn legendarische toespraken gebruiken we vandaag nog steeds: denk maar aan de uitdrukking "bloed, zweet en tranen", die hij overigens niet zelf heeft verzonnen maar uit de Bijbel haalde. Acteur Gary Oldman kreeg voor het eerst in zijn carrière een Oscar van beste acteur dankzij zijn vertolking van Winston Churchill. De film won ook een award voor beste grime en haartooi.  

Bekijk ‘Darkest Hour’ op woensdag 8 december om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: 'Ik vertrek uit Vlaanderen'

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, tippen we voor donderdag 'Ik vertrek uit Vlaanderen'. In deze aflevering maken we kennis met het Zwijndrechtse koppel Isabelle en Stefan, beide rijpe veertigers. Isabelle droomt al jaren van een kalm leven in Spanje, maar kan pas haar partner overhalen als ze door de coronacrisis meer op zichzelf zijn aangewezen. Ze vinden na veel zoeken het domein van hun dromen in Andalusië, dat ze tot B&B willen ombouwen.

Wie denkt dat deze verhuisoperatie over rozen loopt, is eraan voor de moeite. De verhuiswagen haalt enkele angstaanjagende manoeuvres uit om door de smalle Andalusische straatjes te navigeren. Wij zaten alvast op het puntje van onze zetel. Het koppel ondervindt ook gauw dat Spanje een zeer bureaucratisch land is waar je voor elke minuscule wijziging van je woning een vergunning nodig hebt. Het is maar de vraag of het koppel hun domein kan omtoveren tot een fijn gastenverblijf.

Bekijk ‘Ik vertrek uit Vlaanderen’ op donderdag 9 december om 22u20 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: 'Hot Shots! Part Deux'

We sluiten de werkweek af met een welkome lach dankzij deze Amerikaanse komedie uit 1993. We zien Charlie Sheen in de hoofdrol van Topper Harley, een oorlogsveteraan die zich heeft teruggetrokken in een boeddhistisch klooster. Wanneer hij verneemt dat zijn vroegere strijdmakker kolonel Walters krijgsgevangen is genomen, besluit hij in actie te schieten.

Deze komedie is een parodie op talrijke blockbusters uit die tijd, waaronder 'Rambo III', 'Apocalypse Now' en 'Terminator'. De reacties op de film waren verdeeld. Sommige filmrecensenten vonden 'Hot Shots! Part Deux' een flauw afkooksel van zijn voorloper, terwijl andere critici zoals Roger Ebert de humor van Sheen en co. wel konden smaken. Hoe dan ook werd de film een kassucces met een wereldwijde omzet van 130 miljoen Amerikaanse dollar.

Bekijk ‘Hot Shots! Part Deux’ op vrijdag 10 december om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top