Zal Bayern München FC Barcelona naar de Europa League sturen?

UEFA Champions League | Bayern München is al zeker van de eerste plaats in zijn groep in de Champions League. Op de laatste speeldag in de groepsfase verwelkomen ze FC Barcelona, wat vooral voor de Spanjaarden een zeer belangrijke partij is. Barça kan bij een nederlaag immers derde eindigen, wat een blamage zou zijn voor de trotse Catalaanse club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Xavi Hernandez staat voor zijn eerste sleutelduel als nieuwe trainer van Barcelona. Na vijf speeldagen hebben de Blaugrana zeven punten weten te sprokkelen en dat zijn er twee meer dan de nummer drie Benfica. Barça moet op de laatste speeldag dus nog vol aan de bak tegen Bayern. De Duitse landskampioen heeft een ploeg waar er een echte winnaarsmentaliteit heerst. Barcelona moet geen geschenken verwachten. Bovendien zal Roberto Lewandowski willen tonen dat hij de Gouden Bal verdiende.

Lot in eigen handen

Ondanks alles houdt Barça zijn lot in eigen handen. De Catalanen zouden, in geval van overwinning, het tweede ticket van de groep voor de knock-outfase bemachtigen. Bovendien zou een nederlaag of een puntendeling ook nog kunnen volstaan. Benfica moet immers zijn thuiswedstrijd tegen Dynamo Kiev winnen.

Barça kon dit seizoen nog niet overtuigen op het kampioenenbal. Zo verloor het op het veld van Benfica en speelde het huis slechts gelijk (0-0) tegen de ploeg van Rode Duivel Jan Vertonghen. Tegen Bayern wacht dus een zware taak, want de kans is groot dat Benfica zal winnen. Kiev is immers veruit de zwakste ploeg in de poule.

Vetpotten van de Champions League

Als Barça zou worden ingehaald door Benfica, zou dat een grote teleurstelling zijn voor de club. Sinds het seizoen 2004-2005 speelden de Catalanen immers altijd in de Champions League en wisten ze altijd de groepsfase relatief eenvoudig te overleven. De laatste keer dat dat niet gebeurde, was in het seizoen 2003-2004. Barcelona wist zich toen niet te plaatsen voor de Champions League, waardoor het in de UEFA Cup – de voorloper van de Europa League – moest aantreden. Daar sneuvelde het in de 1/8ste finales.

In Camp Nou kunnen ze een uitschakeling in de Champions League missen als kiespijn. De club heeft een enorme schuldenberg en kan het geld van de Champions League meer dan goed gebruiken. In de Europa League liggen de bonussen een pak lager, zelfs als Barça daar ver weet door te stoten.

Het programma van de zesde speeldag:

Woensdag 8 december:

Volg de UEFA Champions League, inclusief de wedstrijd tussen Bayern München en FC Barcelona op 8 december vanaf 20u50, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top