Topwedstrijden Antwerp - Standard en Gent - Genk op achttiende speeldag in Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | We zijn opnieuw vertrokken in de Jupiler Pro League. Na de break voor het bekervoetbal wacht de ploegen uit de eerste klasse nu de achttiende speeldag in de competitie. Op de agenda staan onder meer matchen tussen Antwerpen en Standard en Gent en Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Charleroi trapt het tweede deel van de reguliere competitie vrijdagavond om 20u45 op gang met een wedstrijd tegen KV Oostende. De Carolo's begonnen hun seizoen met een overwinning bij de kustboys en zullen dat ongetwijfeld willen overdoen om hun droom na te jagen: meespelen in play-off 1. 

Seraing treft opnieuw Anderlecht

Zaterdagmiddag om 16u15 verwelkomt KV Kortrijk Oud Heverlee Leuven. AS Eupen krijgt dan weer bezoek van Beerschot om 18u30. Tegelijkertijd trekt Cercle Brugge naar Sint-Truiden voor een belangrijke wedstrijd met het oog op de degradatiestrijd. 

’s Avonds rond 20u45 speelt RFC Seraing thuis een laatste wedstrijd in een hels drieluik. De ploeg werd uitgeschakeld door Anderlecht in de Beker Van België en ging nadien ook onderuit tegen Club Brugge. Tegen Anderlecht is winnen van groot belang, want volgende week wacht hen een match in de strijd voor degradatie tegen Cercle. 

Standard wil revanche op Antwerp

Zondagmiddag omstreeks 13u30 wacht Michael Frey en Antwerp een ontmoeting tegen Standard. De Luikse ploeg is de oplawaai (2-5) van afgelopen augustus op eigen veld tegen de Great Old nog niet vergeten en wil ongetwijfeld wraak nemen om te tonen dat ze leerden uit hun fouten. Union Saint-Gilloise neemt het om 16 uur op tegen KV Mechelen. Het is daarbij nog maar de vraag of Malinwa het succesvolle Union kan afstoppen.  

Omstreeks 18u30 neemt Gent het op tegen Genk. De twee Belgische ploegen die ook op Europees niveau nog meespelen, zitten allebei in een verschillende vorm. Het is dus moeilijk om te voorspellen hoe de wedstrijd tussen beide ploegen zal uitdraaien. Om 21 uur speelt Club Brugge thuis de laatste wedstrijd van de speeldag tegen Zulte-Waregem.

Het programma van speeldag 18 op Eleven Pro League:

Vrijdag 10 december

Zaterdag 11 december

Zondag 12 december

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top