De eerste twee teams met een ticket voor de play-off fase van de Rainbow Six Siege Benelux Cup zijn bekend! GAMMA, als een déjà vu, en KVM Esports, naar goede gewoonte.

Acht teams strijden al enkele dagen om de vier plaatsen in de play-offs van deze tweede editie van de Benelux Cup, in de tactische FPS van Ubisoft! Hoewel er nog twee plaatsen uit te delen zijn, kennen we de eerste gekwalificeerden al.

Bij kwalificaties horen jammer genoeg ook eliminaties. Bijvoorbeeld bij Game Fist. De organisatie, onlangs nog een halve finalist in de Benelux Liga, werd in de loser bracket van groep A uitgeschakeld door Activit-E. Die laatste nam op briljante wijze revanche door met 2-1 te winnen, ondanks een achterstand van één map, omdat de spelers de start van de wedstrijd gemist hadden! De Belgische organisatie maakt nog steeds kans op de kwalificatie met één laatste duel tegen Passion, volgende week.

Ook in groep B viel met Seriously een eerste slachtoffer! De open qualifiers eindigden niet in hun voordeel. Team Alpha bleek de betere en krijgt een laatste kans op kwalificatie.

Wat de gekwalificeerden betreft, GAMMA GAMING is uiteraard van de partij. De regerende kampioen, winnaar van de league en een kern die al enkele jaren de Benelux regeert, plaatste zich zonder al te veel moeite. Dat ondanks een nipte zege in de openingswedstrijd tegen Activit-E (2-1). Maar opgepast, de vijf spelers hebben onlangs hun scheiding aangekondigd! Welke gevolgen zal deze beslissing hebben voor de rest van de beker? Wordt vervolgd!

In groep B vinden we de esportafdeling van de Mechelse voetbalclub terug. Na een frustrerend einde van de competitie, met een verrassende exit in de laatste vier, greep KVM in met enkele aanpassingen aan het roster. Het doel: de finale van de beker bereiken! De Mechelaars begonnen goed aan het toernooi met een snelle kwalificatie (2-0/2-0) als revanche op 4Eggs, dat voor het grootste deel bestaat uit de spelers die hen afgelopen zomer naar huis stuurden!

Rainbow Six Benelux

Er blijven nog twee BO3-groepswedstrijden over. Die zullen beslissen welke twee teams zich bij de gekwalificeerden mogen voegen. Op het programma: Passion – Activit-E op 6 december, en 4Eggs – Team Alpha op 13 december. Wie mag Kerstmis goedgeluimd doorbrengen en het jaar in schoonheid beginnen? Het antwoord krijg je de komende dagen!

Copyright afbeelding : ESL