Het lijkt dit seizoen moeilijk om enkel positief nieuws te schrijven over Moeskroen. Eerst waren de sportieve prestaties extreem belabberd en nu die eindelijk wél op punt staan, zijn er financiële problemen. De spelers werden nog steeds niet betaald voor hun prestaties in de maand oktober en dat leidde nu tot een staking (en een transferverbod).

De spelers kregen dinsdag het bezoek van Sébastien Stassin van de spelersvakbond Sporta. De ex-verdediger van onder meer RWDM, SK Deinze en Lommel legde de spelers van Moeskroen hun rechten uit en vertelde daarbij ook dat ze - indien er nog een tweede maand geen loon gestort wordt - hun vrijheid kunnen aanvragen via een procedure. De spelersgroep besloot daarop om alvast de trainingen te staken.

Eigenaar Gérard Lopez zou - volgens Sudpresse - inmiddels wel actie hebben ondernomen om de achterstallige betalingen weg te werken, maar zolang dat niet gebeurd is wordt er niet meer getraind in Moeskroen. Les Hurlus spelen normaliter komende zondag op het veld van competitieleider KVC Westerlo.