Lander Gyselinck

Festivals | Lander Gyselinck is een wonderkind. Zowel in 2015, 2016 als 2017 won hij de MIA voor beste muzikant. En ook dit jaar kan die eer hem te beurt vallen. Niet meer dan terecht. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als drummer drukte Lander Gyselinck hoorbaar zijn stempel op jazzprojecten als STUFF., BeraadGeslagen of LABtrio. Daar is de essentie vaak live spelen.  

Dat doet hij niet op zijn eerste solo-ep ‘Disleksikon’ (2020), uitgebracht onder de artiestennaam Hihats In Trees. De muziek zal nooit op een podium worden uitgevoerd en enkel op plaat bestaan. Handig, in coronatijden. 

De ep kaderde in zijn doctoraat in de kunsten aan het KASK. Dat klinkt misschien erg onsexy, maar een doctoraat halen met drum is niet niets.  

Bovendien is het weinig jazzy. ‘Soms maak ik mezelf zorgen dat ik te weinig jazz speel, maar niets is minder waar. Ik zie mezelf niet als een jazzdrummer, en ik heb al twee jaar naar geen jazz geluisterd.’ 

In 2021 wist hij opnieuw hoge ogen te gooien met STUFF. en hun derde album ‘T(h)reats’. De plaat is genomineerd voor de MIA voor beste artwork. 

Genomineerd voor

Is Lander Gyselinck voor jou de terechte winnaar? Breng je stem uit via deze link!



Palmares

  • 2017 - Muzikant 
  • 2016 - Muzikant 
  • 2015 - Muzikant 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top