Wat is er aan de hand met Simon Mignolet bij Club Brugge?

Sport | Afgelopen weekend kon Club Brugge in de reguliere competitie eindelijk nog eens zegevieren na een wedstrijd op het veld van Racing Genk. Aanstaande woensdag zal Brugge zich opnieuw moeten opladen om het op te nemen tegen dezelfde tegenstander. Op het spel staat uitschakeling in de Beker van België en geen van beide teams lijkt daar verlekkerd op te zijn. Simon Mignolet, die de laatste tijd nog weinig kon uitblinken, krijgt in die wedstrijd een geweldige kans om iedereen gerust te stellen en zich opnieuw te bewijzen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot de veldspeler is de rol van een keeper vaak ondankbaar. Een doelman kan negentig minuten foutloos spelen en de wedstrijd alsnog ontsieren door een fout waarmee de hele ploeg wordt bestraft. Simon Mignolet, de tweede doelman van de Rode Duivels, kent bij Club Brugge een moeilijkere periode en liet zich de voorbije weken enkele keren de das omdoen. Dat kostte zijn ploeg al een handvol punten.

Een minder stevige hand

In de wedstrijd tegen Standard ging de 33-jarige doelman tot twee keer toe in de fout waardoor zijn ploeg niet aan het langste eind trok, het scorebord toonde gelijkspel en daarvoor was Brugge niet naar Luik afgezakt. De voorsprong én doelpunten van de hand van Dost en De Ketelaere werden zo tenietgedaan door een falende verdediging én keeper.

Vorige week beet blauwzwart in het stof op het veld van KV Mechelen. Rob Schoofs kon Mignolet verrassen met een fantastische lob. Velen oordeelden dat de hand van de keeper niet stevig genoeg was om het leer uit het doel te duwen. Dit weekend kreeg Mignolet opnieuw met dergelijk tegendoelpunt te maken. Patrik Hrošovský van Genk profiteerde van het gebrek aan waakzaamheid bij de verdedigers en schoot van ver op doel. Keeper Mignolet had alle moeite met de bal en kon die dan ook maar licht doen afwijken met de tippen van zijn vingers. Zijn sprong kon niet baten en de bal deed alsnog het net trillen.

Twijfels bij Genkse doelman

Gelukkig kon Brugge de situatie rechtzetten en vertrokken de West-Vlamingen met drie punten uit Limburg. Philip Clement sprak op de persconferentie al zijn steun voor zijn keeper uit. In het verleden werd Mignolet namelijk als sterkeeper beschouwd, enkele mindere wedstrijden mogen die reputatie volgens de trainer niet verknallen. “Bij Club Brugge twijfelt niemand aan Simon. Sinds hij hier is, heeft hij ons al meermaals gered. Wie weet is net hij degene die woensdag het verschil maakt.” Dan staat Club opnieuw een duel tegen Genk te wachten in de Beker van België. Ook de Genkse keeper kon de laatste wedstrijden niet veel geruststellen. Maarten Vandevoordt maakte al enkele knullige fouten en moet zich dringend herpakken, wil hij zijn basisplaats veiligstellen. Misschien kan hij wel wat leren van Mignolet…

Volg de wedstrijd in de Beker van België tussen Club Brugge en Racing Genk deze woensdag om 20:45 uur op Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top