Tourist LeMC

Festivals | Dankzij Johannes Faes heeft Antwerpen ook in de 21e eeuw een heuse stadstroubadour. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zijn albums ‘Antwerps Testament’ (2010), ‘En Route’ (2015) en ‘We Begrijpen Mekaar’ (2018) leverden instant Belpop-klassiekers op. Daartussen: ‘Liefde Liefde’, ‘Horizon’, ‘Spiegel’ en ‘Koning Liefde’. 

In de zomer van 2020 scheerde hij hoge toppen aan de zijde van Brihang, Typhoon en Freez met de hitsingle ‘Alles is gezegend’.  

Met ‘Niemandsland’ (2021) levert Tourist LeMC een vierde succesalbum af, dat debuteert op de hoogte plaats van de Vlaamse albumlijst. Meer dan ooit mijmert hij over de dingen des levens. ‘Zijn we met z’n allen in niemandsland verzeild geraakt? Staan we genoeg stil bij wat echt cruciaal is?’ 

Op de plaat werkt hij samen met Meskerem Mees, Bert Ostyn van Absynthe Minded en Wally. De hoes werd geschilderd door Marta Mataczynska, zijn echtgenote. In februari zal hij het album maar liefst twee keer voorstellen in de Lotto Arena. 

Na MIA’s voor Urban en Nederlandstalig, maakt hij dit jaar kans in de categorie Hiphop/R&B. 

Genomineerd voor

Is Tourist LeMC voor jou de terechte winnaar? Breng je stem uit via deze link!

Palmares

  • 2019 - Urban 
  • 2019 - Hit van het Jaar (‘Spiegel’) (nominatie) 
  • 2018 - Urban 
  • 2018 - Album (nominatie) 
  • 2018 - Solo man (nominatie) 
  • 2018 - Nederlandstalig (nominatie) 
  • 2016 - Hit van het jaar (‘Horizon’)(nominatie) 
  • 2016 - Nederlandstalig (nominatie) 
  • 2016 - Solo man (nominatie) 
  • 2016 - Videoclip (‘Horizon’)(nominatie) 
  • 2015 - Doorbraak 
  • 2015 - Nederlandstalig 
  • 2015 - Album (nominatie) 
  • 2015 - Solo man (nominatie) 
  • 2015 - Auteur/componist (nominatie)(Johannes Faes) 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top